Interview Mannaert: "Transferrecord, maar wel Bacca kwijt"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 92 reacties
Mannaert: "Transferrecord, maar wel Bacca kwijt"
Foto: © SC

Carlos Bacca gaat de komende vier seizoenen voor het Spaanse FC Sevilla voetballen. "De transfer is geen spijtige zaak. Het zou zelfs een verrassing geweest zijn als de aanvaller gewoon bij Club bleef", is Vincent Mannaert eerlijk.

Cédric De Volder in Diegem

Club Brugge belegde eerder vandaag een persconferentie in het complex van Diegem-Sport. Blauw-zwart gaf er tekst en uitleg rond een sportieve samenwerking met de derdeklasser. Het volledige verhaal kan je HIER nog eens nalezen. Ook Vincent Mannaert was afgezakt naar de Brusselse rand. De algemeen manager gaf in een gesprek met Voetbalkrant.com ook tekst en uitleg omtrent de overgang van Carlos Bacca naar FC Sevilla.

De overgang leek de laatste weken aan te slepen. Uiteindelijk is de kogel door de kerk en gaat de droom van Bacca, voetballen in de Spaanse Primera Division, in vervulling. “Het was nooit de bedoeling van Club Brugge om stokken in de wielen te steken bij de overgang”, vertelt Mannaert. “Maar het is natuurlijk normaal dat we onze voorwaarden wilden vervuld zien. Club krijgt een bedrag tussen zeven en tien miljoen euro voor Carlos.”

"Club mag dan wel een transferrecord in de geschiedenisboeken schrijven, maar we verliezen een topspits"

“Ik zou het vooral raar gevonden hebben als Bacca ook de komende maanden in Brugge zou gevoetbald hebben”, gaat de algemeen manager verder. “Op amper achttien maanden tijd is de Colombiaan uitgegroeid tot een absolute smaakmaker in de Jupiler Pro League. De interesse van Sevilla dateert dan ook al van vorig jaar. Club mag dan wel een transferrecord in de geschiedenisboeken schrijven, maar we verliezen een topspits.”

Binnen een drietal weken wordt het nieuwe seizoen officieel op gang gefloten. Krijgen de ambities van blauw-zwart een knauw met het vertrek van de ‘Profvoetballer van het Jaar’? “Nee, ik herhaal dat het vertrek was ingecalculeerd. Club wil nog steeds zo hoog mogelijk mikken met het oog op titel en beker. Ook een lang Europees avontuur moet een doel zijn voor een topclub. Al is het natuurlijk wel nodig om het vertrek van Bacca op te vangen.”

"Tom De Sutter? Het is geen geheim waar het schoentje wringt, maar er zijn nog andere pistes"

En in dat geval citeren we meteen de naam van Tom De Sutter. Komt er een stroomversnelling in het dossier? “Tom is vanzelfsprekend een optie om Carlos te vervangen. Het is geen geheim waar het schoentje wringt, maar er zijn nog andere pistes. Het is nu alvast de bedoeling om een deel van de inkomsten van de transfer aan te wenden voor een extra versterking.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties