Voormalig Engels wonderkind op weg naar Antwerp?

Voormalig Engels wonderkind op weg naar Antwerp?
Foto: © SC

Speelt straks John Bostock bij Antwerp? 'Wie?', vraagt u zich af? John Bostock, op zijn 15de aangekondigd als één van de grootste talenten van het Engelse voetbal maar de laatste jaren in de vergeethoek beland. Toch zou het een schitterende transfer betekenen voor The Great Old.

De nu 21-jarige aanvallende middenvelder is op zoek naar een nieuwe ploeg en traint mee bij Antwerp, dat over Het Kanaal wel wat contacten heeft. Antwerp kan dus mogelijk een grote naam binnenhalen. En eentje dat zich dringend moet bewijzen.... Een carrière-overzicht.

Bostock begon zijn carrière bij Crystal Palace en speelde in het seizoen 2007-2008 vijf keer voor de Engelse club. Niet veel, maar je moet er dan wel rekening mee houden dat hij toen nog maar vijftien jaar oud was! Van heinde en ver kwamen de scouts hem bekijken en al gauw had hij aanbiedingen van Barcelona, Manchester United en Chelsea op zak. Er werd zelfs een bod van 900.000 pond van Chelsea geweigerd. Palace plakte in die tijd echter een prijskaartje van maar liefst 2,5 miljoen pond (2,92 miljoen euro) op zijn hoofd.

Hij werd aangekondigd als het nieuwe Britse wonderkind. Crystal Palace moest echter genoegen nemen met 700.000 pond, want de rechtbank oordeelde dat de club door bepaalde reglementen niet meer mocht vragen. Tottenham Hotspur speelde het kortst op de bal en haalde in 2008 het grote talent binnen.

Het liep mis bij het ontslag van Juande Ramos

En daar begon de miserie! Het was toenmalig Spurs-coach Juande Ramos die Bostock er absoluut bij wilde hebben, maar na acht wedstrijden en amper twee punten werd die aan de deur gezet en werd Harry Redknapp binnengehaald. Die begon zijn carrière bij The Spurs met het binnenhalen van een cohort ervaren jongens en dat loonde, want Tottenham klom hogerop. Bostock moest het daardoor stellen met drie invalbeurten in de UEFA Cup. Daarmee werd hij met zijn 16 en 295 dagen wel de jongste speler ooit in de competitie.

De volgende campagnes wilde Tottenham hem laten rijpen, maar dat werd geen onverdeeld succes. Passages bij Brentford, Hull, Sheffield Wednesday, Swindon Town en het Canadeese Toronto leverden weinig progressie op en Bostock kreeg het etiket van 'onvervuld talent' opgeplakt. Zijn contract bij Tottenham liep deze zomer af en dus is de verloren gewaande belofte op zoek naar een nieuwe club. Misschien dus bij Antwerp...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties