Cercle en Kortrijk houden elkaar in evenwicht

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Cercle en Kortrijk houden elkaar in evenwicht
Foto: © SC

Cercle Brugge en KV Kortrijk hebben elkaar vrijdagavond in evenwicht gehouden tijdens een felbevochten oefenwedstrijd. De wedstrijd tussen de twee eersteklassers eindigde uiteindelijk op 0-0.

De wedstrijd begon vrij aardig met kansen over en weer, beide teams hadden er duidelijk zin in. Zowel Kortrijk als Cercle schuwden het duel niet en voor een oefenmatch was het nu en dan wel erg stevig.

Bedrijvige Cornelis

Brecht Capon had tot tweemaal toe de openingstreffer aan de voet, maar faalde in de afwerking. Ook Teddy Chevalier was erg aanwezig en liet een goeie indruk na.

Ook Cercle stak via een bedrijvige Hans Cornelis enkele keren de neus aan het venster. De rechtsachter schotelde D’Haene enkele kansen voor, maar ook de Vereniging kwam niet tot scoren. Aanwinst Kabananga (ex-Anderlecht) kwam weinig in het spel voor bij de Bruggelingen.

Matton op de lat

Na de pauze vielen er veel minder kansen te noteren. Matton knalde op de lat namens Kortrijk en Cornelis draaide een vrije trap net naast de kruising. Daarna was er even wat ophef na een erg drieste tackle van Reynaud op Van Eenoo. Reynaud kwam met geel nog goed weg.

Buyl liet zich nog enkele keren opmerken bij groen-zwart. Hij ging meer dan eens zijn bewaker voorbij op snelheid. Aan het einde van de wedstrijd miste Mertens nog de grootste kans, maar scoren deed geen van beide teams uiteindelijk. Een felbevochten 0-0 was het resultaat.

Pillot (knie), Pavlovic (2 dagen rust, hamstrings), Santini (week rust, trap op dijbeen), Ulens (ziek) ontbraken bij Kortrijk.

Cercle: Coppens, Cornelis, Wils, Mertens, Mestdagh(69' Vidarsson), Van Acker(69' Staelens), Boi, Smolders(69' Van Roose), Van Eenoo, Dhaene(69' Buyl ), Kabananga(69' Naudts).

Kortrijk: Keet, Martin(60'Van Acker ), Reynaud(77' Chanot), Tomasevic(60' Bonte ), Oussalah, De Mets, Klaasen(77' Ragolle), Capon(45' Salah), Matton, De Smet, Chevalier(45' Raman).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties