Brusselmans voorspelt voor Voetbalkrant.com

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 69 reacties
Brusselmans voorspelt voor Voetbalkrant.com
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbalkrant.com bundelde de krachten met Herman Brusselmans om een prognose te maken van voetbaljaargang 2013 - 2014. Alvast een voorsmaakje!

Door Cédric De Volder en Sander De Graeve

Vanaf morgen kan u op Voetbalkrant.com dagelijks onze prognose voor de komende voetbaljaargang vinden. We beginnen met de nummers zestien en vijftien en eindigen een weekje later met onze kampioen. Niemand minder dan Herman Brusselmans leende ons zijn scherpe tong en doortastend voetbalverstand om een prognose neer te pennen. Hieronder alvast een voorsmaakje!

De Egyptische pipo van Lierse

"Lierse gaat een moeilijk jaar tegemoet", vertelt Brusselmans. "Dat staat me daar allemaal niet aan. Opeens komt er daar dus een Egyptische pipo de plak zwaaien. In het buitenland kan dat werken. Ik kan me voorstellen dat Roman Abramovich Chelsea kiest om uit te bouwen tot een wereldtopper. Maar die Maged Samy? Die gast staat in zijn bureau in Egypte en zegt: 'Ik ga eens een voetbalclub kopen. Lierse in België!'. Dat klopt toch helemaal niet? Al lach ik me er wel onnozel mee."

Vincent wie?

Het Belgische voetbal doet de Oost-Vlaamse schrijver al snel uitweiden richting de Rode Duivels. Vooral zijn mening over Vincent Kompany willen we u niet onthouden. "Ik walg van personen die totaal overroepen zijn", steekt Brusselmans van wal. "Kompany de redder van de natie? En waarom? Omdat hij voetbalt met drie hersenschuddingen, een gebarsten hart en zonder benen? Of omdat zijn vrouw een festival presenteert en zijn zus een voetbalclub heeft?"

"In mijn ogen is het simpelweg ijdelheid en is Kompany niets meer dan een verstandelijk, redelijk beperkte, simpele, doorsnee-profvoetballer. Net als elke westerling opent hij dan ook een schooltje in Congo. Die Afrikaantjes zijn dat beu! Ze hebben ondertussen al scholen te veel in Congo."

Het domme Italiaantje

Maar niet iedereen wordt ten gronde gericht door Brusselmans. "Ik heb mijn mening moeten herzien rond Enzo Scifo. In mijn ogen was hij gewoon dom Italiaantje uit de bergen met gel in zijn haar, maar hij tilt Bergen naar een hoger niveau. Zijn droom is Anderlecht? Als hij dat blijft rondtoeteren, zal hij het nooit verwezenlijken."

"Elke Belgische coach verbrandt trouwens zijn pollen aan paars-wit", besluit Brusselmans. "Ariël Jacobs is dan misschien de uitzondering op de regel. Ik heb hem trouwens eens ontmoet en dat is een zeer intelligente gast. Er was ook niemand met een mening rond hem in het Astridpark. Hij werd niet met de vinger gewezen om iets wat hij tien jaar geleden heeft uitgestoken."

Benieuwd naar meer? Vanaf morgen laat Herman Brusselmans zijn licht schijnen over de zestien eersteklassers. Een absolute aanrader op Voetbalkrant.com!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties