Kan Mazzu de stunt van Ferrera herhalen?

Kan Mazzu de stunt van Ferrera herhalen?
Foto: © SC

De start van voetbaljaargang 2013 - 2014 nadert met rasse schreden. Voetbalkrant.com geeft - in samenwerking met Herman Brusselmans - alvast een voorproefje. Wat mogen we de komende maanden verwachten? Op de vijftiende plaats: Charleroi!

Terugblik 2012-2013:

Sporting Charleroi realiseerde volgens veel waarnemers vorig seizoen een half mirakel door al vrij snel het behoud in eerste klasse te verzekeren. Vooraf werd immers gezegd dat de Carolo's een vogel voor de kat waren, maar Yannick Ferrera smeedde van de kwalitatief beperkte groep een solide geheel. Het opstappen van Ferrera nog voor het seizoen er op zat, was de enige smet op de jaargang. Felice Mazzu werd in het tussenseizoen binnengehaald en moet proberen nog beter te doen dan zijn voorganger en dat wordt geen sinecure.

Vooruitblik 2013-2014:

Het is vooral koffiedik kijken wat de transfers van Charleroi gaan opleveren, want de meesten zijn nobele onbekenden. Olivier Renard is de bekendste naam, maar kan de doelman de strijd met de immens populaire Malanda winnen? Dat is maar de vraag. Voor Renard zou het na een seizoen bankzitten bij KV Mechelen alvast weer een serieuze domper zijn. Daarnaast werd bij de beloften van Anderlecht Mohamed Daf weggehaald. De 18-jarige Senegalees toonde vlagen van enorm talent, maar sukkelde de voorbije maanden met heimwee en zag zijn prestaties daardoor naar beneden gaan. Reden waarom Anderlecht hem ook liet gaan. 

In & Out:

IN

Steeven Willems (Lille, Frankrijk), Sébastien Dewaest (SV Roeselare), Jamal Thiaré (CNEPS Excellence, Senegal), Evans Kondogbia (FC Luik), Mohamed Daf (Anderlecht), Damien Marcq (Caen, Frankrijk), Olivier Renard (KV Mechelen, geleend), Jonathan Vervoort (FC Eindhoven), Mohamed Mrabet (Tubize), Stergos Marinos (Panathinaikos, Griekenland).

OUT

Mynor Escoe (Deportivo Saprissa, Costa Rica), Mijusko Bojovic (Waasland-Beveren), Michalis Sifakis (Atromitos Athene, Grie), Dorian Dessoleil (STVV), Samuel Fabris (White Star Brussels), Gregory Lazitch (White Star Brussels), Viktor Bopp (STVV), Matan Ohayon (geen club).

Blikvangers:

Guillaume François
François werd vorig seizoen overgenomen van Beerschot en liet zich al een paar keer opmerken. Nu hij een volledige voorbereiding achter de rug heeft, zou de flankspeler met zijn snelheid toch het verschil moeten kunnen maken.

David Pollet
De Fransman ontpopte zich vorig seizoen tot de go-to-man. Een stevige body met ook de nodige snelheid maakt van Pollet een heel gevaarlijke spits. De aanvaller schrikt er ook niet voor terug om van buiten de rechthoek te schieten, wat van hem een degelijk wapen maakt.

Onur Kaya

Kaya is de absolute smaakmaker bij Charleroi. Zijn technische vaardigheid is bij iedereen in eerste klasse bekend. Hij kan kansen creëren voor zijn ploegmaats en zelf ook scoren.

Wat denkt… Felice Mazzu?

De trainer van de Carolo's was tevreden over zijn voorbereiding en trainde ook al in functie van de eerste competitiematch die zich toch moeilijk aankondigt.

"Tegen Club Brugge. Natuurlijk wordt dat niet makkelijk. Maar in de oefenpartijen hebben we daar al op geanticipeerd. We speelden om zo efficiënt mogelijk te zijn en om geen onnodig balbezit te hebben. De jongens zijn heel gemotiveerd. We zullen snel weten waar we aan toe zijn", aldus de ex-trainer van WS Woluwe.

De kijk van Herman Brusselmans:

Herman Brusselmans wikt en weegt de kansen van elke eersteklasser. Wat verwacht de excentrieke schrijver en voetbalfanaat van Charleroi?

“Ik zou Charleroi toch niet onderschatten. Ik durf zelf te stellen dat ze zich redden. Volgens mij is dat een speciaal clubje. Wallonië? Dat ken ik niet. Maar het schijnt dat Charleroi een Marseille-achtige stad is. Ik heb het eigenlijk wel voor de Zebra’s. Ik zie ze graag bezig in eerste klasse. Ik had die gevoelens ook voor Westerlo. Zo’n ouderwets boerendorpje waar Jan Ceulemans al twaalf jaar rondslofte."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties