Zulte Waregem klaar voor nieuw seizoen

Zulte Waregem klaar voor nieuw seizoen
Foto: © SC

Zulte Waregem heeft zijn galawedstrijd gewonnen van Girondins de Bordeaux met 2-1. Verboom en Naessens scoorden, de terugkeer van Thorgan Hazard aan de Gaverbeek werd gevierd.

Aernout Van Lindt in Waregem

Zulte Waregem is in volle voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Volgende week gaat het op bezoek bij Lierse en Stanley Menzo kwam alvast de troepen van Dury inspecteren. Wat hij in de absolute beginfase zag, moet hem zeker hoopvol stemmen. Essevee maakte een afwachtende houding en was daarbij laks.

Bordeaux snel op voorsprong

Na twee minuten zorgde Voetbalkrant.com speler van het jaar Davy De fauw nog voor het eerste open doekje van de fans door een bal met de borst terug te leggen op Bossut, maar even later was het wel raak. Een bal ging dwars door de defensie en Frans jeugdinternational Hadi Sacko toonde geen genade: 0-1 al na drie minuten.

Het was meteen het signaal voor de supporters om hun ploeg wat bij te staan: het naburige feestje van dancefestival Hype-O-Dream – georganiseerd door onder anderen ex-Esseveespelers Stijn Meert en Pieter Merlier – werd steeds meer overstemd door “Forza Essevee”.

Verboom scoort verdiende gelijkmaker

Het was ook meteen het signaal voor de thuisploeg om meer aanvallend te spelen. Habibou en Conté schudden een aantal mooie dribbels uit de voeten, al was er af en toe balverlies. Aan de ene kant leidde dat bijna tot de 0-2 via Sacko en later Mariano.

Maar aan de overkant was Essevee vaak dichter bij de gelijkmaker: een schot van Berrier ging rakelings naast, Habibou schoot net over en Naessens zag zijn eerste poging van dichtbij gekeerd door Carrasso en de paal, even later ging een kopbal net over.

Vijf minuten voor tijd was het dan eindelijk raak. Skúlason zette zich mooi door op links en legde goed af. Een eerste inzet werd nog geweerd, maar in de rebound zette Verboom de 1-1 op het bord, meteen de ruststand. Stanley Menzo zal er al iets minder gerust op zijn dan bij het begin van de match, want dit Essevee lijkt klaar voor de competitie.

Zulte Waregem begon de tweede helft met dezelfde elf namen, terwijl bij de Girondins alle spelers werden gewisseld. Na enkele aarzelende minuten was het vrij snel prijs voor Essevee. Na een mooie collectieve actie stond Naessens ineens alleen voor Jug. Hij bleef ijzig kalm en lepelde de bal in de linkerbovenhoek.

Terugkeer Hazard zorgt voor feestje

Daarna bleef de thuisploeg de beste kansen ontwikkelen, al vergat het daarbij meermaals om de score hoger te laten oplopen. Soms was er zelfs een pasje te veel. Trajkovski en Naessens zaten er dicht bij, Habibou kon tot twee keer toe net niet bij de bal.

Aan de overkant moest Bossut weinig pakken, maar de keren dat hij er moest zijn, was hij er wel. De tweede helft lag het tempo – mede door de vele wissels – wat lager, maar een van die wissels zorgde wel voor het hoogtepunt van de match. Er werd om Hazard geroepen door de fans, en ze kregen hem ook. Hazard terug van bijna nooit weggeweest en meteen goed voor enkele mooie rushes, wat hem applaus opleverde. 

Al bij al een makkelijke zege voor Zulte Waregem, dat na een moeilijke beginfase de betere ploeg was.

Basiself Zulte Waregem: Bossut, De fauw, Colpaert, Verboom, Habibou, Leye, Berrier, Naessens, Skulason, Conte, D'Haene

Wissels:
62': Habibou en Skulason out, Trajkovski en N'Diaye in
66': Verboom out, Godeau in
72': Berrier en Conte out, Hazard en Hinostroza in
77': De fauw en Naessens out, Duplus en Lendric in

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties