Zweden overrompelt IJsland

Sander De Graeve

Op het EK voor vrouwen in Zweden heeft het thuisland de halve finales bereikt. De Zweedse Dames blikten met 4-0 IJsland in. Zweden kwam al erg vroeg op voorsprong en diepte die ruim uit.

Al in de tweede minuut was het koekenbak voor Hammarstrom. Na een solo knalde ze de bal met links in het doel. Topspeelster Schelin zorgde er nog voor de rust voor dat de kloof vergroot werd tot drie doelpunten. Zo gaf ze in op het kwartier de assist voor de 2-0 van Oqvist.

Zelf knalde ze op aangeven van Asllani vier minuten later de 3-0 tegen de netten. IJsland kon de zege al na 20 minuten helemaal vergeten. Zweden duwde niet echt meer door, maar prikte toch nog een vierde goal tegen de netten. Opnieuw was het Asllani die Schelin bediende.

In de halve finale wacht Duitsland of Italië.