Mbokani: "Ik ga hier nog veel scoren"

Mbokani: "Ik ga hier nog veel scoren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dieumerci Mbokani ruilde tijdens deze transferperiode Anderlecht voor Dinamo Kiev. De aanvaller paste zich razendsnel aan en was al drie keer trefzeker in twee wedstrijden. Hij beklaagde zich zijn overstap dan ook nog geen moment.

Dinamo-coach Oleg Blochin drong hard aan op de komst van Mbokani. De Congolees wil zijn trainer nu bedanken voor het vertrouwen. “Blochin heeft er bij de directie op aangedrongen dat ik zou komen. Ik ben hem gelijk aan het geven. Ik zal nog veel scoren, maar ik plak er geen getal op”, zegt hij aan La Dernière Heure.

"Kiev is sterker dan Anderlecht"

Mbokani vergeleek Kiev ook even met zijn oude club, Anderlecht. “Kiev is momenteel sterker. Anderlecht heeft voorlopig een jong team en is nog zoekende. Er lopen hier heel wat internationals rond, waaronder Lens (Nederland), Miguel Veloso (Portugal), Trémoulinas (Frankrijk), Belhanda (Marokko),…”

Ook op persoonlijk vlak paste de goaltjesdief zich al goed aan. “Ik ken al enkele Russische woordjes. In het begin dat ik hier was, volgde ik drie keer per week verplicht les. Nu is dat nog één keer per week.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oekraïense Premier League

Nieuwste reacties