Belgische voetbalstadions krijgen opknapbeurt

Timothy Collard
Timothy Collard
| 27 reacties
Belgische voetbalstadions krijgen opknapbeurt
Foto: © SC

Er komt schot in de zaak wat betreft de vernieuwing van de Belgische stadions. De Vlaamse Regering heeft beslist dat er acht miljoen wordt vrijgemaakt om de stadions onder handen te pakken.

Eerdere voorstellen om voetbalstadions te bouwen of te renoveren werden meestal van tafel geveegd, maar vorige week besliste de Vlaamse Regering toch om een nieuwe projectoproep te lanceren en die aan te melden bij de Europese Commissie.

“Clubs of lokale besturen van wie het dossier geselecteerd wordt, ontvangen een eenmalige subsidie van 10 procent van het investeringsbedrag, met een maximum van 2,5 miljoen euro per begunstigde voor een nieuwbouwproject en 750.000 euro voor een renovatie- of uitbreidingsproject”, aldus Vlaams minister van Sport Philippe Muyters in een persbericht.

“Dit najaar, wanneer de steunmaatregel is aanvaard door de Europese Commissie, zal de eigenlijke projectgroep gelanceerd worden. Initiatiefnemers krijgen daarop tot begin 2014 de kans een project in te dienen. Daarna worden de ingediende projecten door een selectiecommissie beoordeeld. Uiterlijk maart/april 2014 zal de Vlaamse Regering beslissen welke voetbalstadions ondersteuning krijgen. Renovatiewerken moeten uiterlijk 2017 gerealiseerd zijn, nieuwbouwwerken uiterlijk 2019.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties