Analyse Prognose: Lokeren met G5 naar play-off I

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Prognose: Lokeren met G5 naar play-off I
Foto: © SC

Het nieuwe seizoen nadert met rasse schreden. We zijn in ons lijstje bij nummer zes aangekomen en duiken dus de ploegen die we in play-off I verwachten in. Op die zesde plaats vinden we Sporting Lokeren.

Analyse vorig seizoen

Vorig jaar plaatste Lokeren zich makkelijk voor play-off I met op het parcours zelfs een mooie reeks van zeven overwinningen op een rij. Eens in die play-off I viel Lokeren volledig door de mand. Het haalde vijf op dertig en kon haast nooit een voorsprong vasthouden. De blessures bij verdedigers Scholz en Taravel kwamen hard aan en het vertrek van De Bock naar Club Brugge hielp ook niet echt. Patosi was de revelatie voor de winterstop, we spotten in die periode zelfs enkele Zuid-Afrikaanse journalisten, maar viel met een zware blessure uit.

Vooruitblik 2013-2014

Op Mokulu kon Peter Maes de belangrijkste spelers houden. Milos Maric, de doublure van Ivan Leko, vertrok wel naar Waasland-Beveren, waar hij meer hoopt te spelen. Waar iets vertrok werd, zoals we van Lokeren gewend zijn, gericht aangekocht. Niet te veel dure vogels, maar toch kwaliteit. Denis Odoi en Jordan Remacle willen hun carrière herlanceren en Verhulst moet een betrouwbaarder alternatief voor Copa vormen dan Lazic. Verder werden met Despotovic en Vanaken twee jonge spelers met heel wat adelbrieven aangetrokken. Tel dat op bij de stevige basis die Lokeren reeds had en je komt uit bij play-off I, of er toch heel dicht bij.

In&Out

IN:

Hans Vanaken (Lommel United), Davino Verhulst (Sint-Truiden), Jordan Remacle (AA Gent), Denis Odoi (Anderlecht), Djordje Despotovic (Spartak Subotica, Ser).

OUT:

Hassan El Mouataz (einde contract), Paolo Grbac (einde contract), Ibrahima Gueye (einde contract), Tshinyama Tsholola Tiko (einde contract), Benjamin Mokulu (KV Mechelen), Sepp De Roover (NAC, Ned), Milos Maric (Waasland-Beveren)

Blikvangers

Alexander Scholz

De verdediger kwam in de winterstop uit IJsland aan op voorspraak van Arnar Gretarsson. In de afwezigheid van certitude Taravel liet hij zich opmerken als een degelijke, goed spelende verdediger. Viel jammer genoeg uit met een blessure, maar zal dit seizoen meer van zich laten spreken. We onthouden vooral de thuiswedstrijd tegen Club Brugge waar hij outstanding was.

Hamdi Harbaoui

De eigenzinnige spits kon vorig seizoen eindelijk doorbreken op het hoogste niveau. Hij was erg belangrijk als bliksemafleider voor dribbelkonten als Patosi en De Pauw. Scoren deed hij aan de lopende band, tot het plots stokte. Uiteindelijk stond zijn teller aan het eind op 12.

Ayanda Patosi

Ayanda Patosi was werkelijk in topvorm toen het noodlot toesloeg. Zijn wondermooie treffer tegen Standard lag nog fris in het geheugen toen hij een tackle te verduren kreeg tegen Kortrijk. Operatie aan de kruisband, seizoen gedaan, Afrika Cup weg. Het was een bittere pil voor de Zuid-Afrikaan, maar we verwachten dat hij dit seizoen opnieuw naar zijn beste niveau kan doorgroeien.

Wat denkt… Ivan Leko?

“We zouden heel blij zijn met die zesde plaats. In België heb je 5 grote teams die eigenlijk altijd in play-off I moeten geraken en dan heb je 11 clubs die strijden voor één plaats. Ons team is er wel klaar voor, daar ben ik van overtuigd. Het is nu het vierde jaar met dezelfde coach en we zijn volgens mij sterker dan vorig jaar. Denis Odoi kwam erbij en dat is gewoon een echte prof met veel kwaliteiten. Ook Remacle kent de competitie goed. Verder is ook Hans Vanaken een groot, Belgisch talent. En ook Despotovic kan volgens mij echt de revelatie van het seizoen worden. We kunnen niet wachten om te bewijzen dat we een goed team zijn en het iedereen moeilijk kunnen maken. Laat die competitie maar beginnen!”

De mening van Herman Brusselmans

“Daar zit met Peter Maes een verschrikkelijk goede trainer waar ook nen hoek af is. Ik speelde vroeger nog bij de UEFA-junioren van Lokeren onder ook zo een gek, Nollet. Die heeft mijn carrière eigenlijk naar de kloten geholpen want ik was een pure linksbuiten en hij zette me op de linksback. Het was een goeie trainer maar een beest van een vent. Spelers uitschijten voor vuile Jeanet en dergelijke, met zo een wilde blik in de ogen die altijd op winnen stond. Wie niet mee kon werd afgeschoten bij wijze van spreken. Hij moest ook minstens vijf overgevers hebben voor hij stopte met de bosloop. Zo’n gasten heb je nodig, we zijn toen ook erg hoog geëindigd.”

“Die voorzitter is ook fantastisch. Die komt op zijn 80ste met zijn vierhonderd kilo nog steeds vanuit zijn auto naar de training kijken. Groot geworden met zijn autobanden ook, dat is echt iets van vroeger. Toen ik bij Lokeren kwam begon de professionalisering onder Aloïs Derycker. Toen kocht Lokeren Lubanski, dat is net alsof ze nu Torres zouden kopen. Eigenlijk wil ik Lokeren kampioen zien spelen. Maar dat gaat nooit gebeuren vrees ik.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties