Reactie Van Damme: "Belachelijke kaart"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Van Damme: "Belachelijke kaart"
Foto: © SC

Jelle Van Damme was erg aanwezig tijdens KV Mechelen - Standard van gisteravond. Hij nam het zelfs op voor tegenstander De Witte wanneer die onterecht geel kreeg. De kapitein was achteraf erg tevreden met de zege.

Sander De Graeve in Mechelen

Jelle, een overwinning op Mechelen, tevreden?

"Een goeie drie punten op Mechelen, waar het nooit makkelijk is, daar ben ik tevreden mee. Mooi was het allemaal niet, maar het resultaat telt." De kapitein van Standard ziet ook evolutie bij Standard. "Ons positiespel wordt er beter op, maar we kunnen nog verbeteren."

Ik zag je discussiëren met de ref over een kaart die hij aan Seth De Witte van KV Mechelen gaf, waarom deed je dat precies?

"Het was een belachelijke kaart, die jongen stond met zijn rug naar de keeper en maakt onvrijwillig contact. Als je zo begint ga je met kaarten blijven gooien. Ik kreeg ook geel en ik weet zelfs niet waarom. Ik werd geduwd, maar ging niet neer om niet in de boarding te vliegen. Ik stapte na de fase op hem af om verhaal te halen en op vijf meter van hem geeft hij me al geel. Ik keek nog achter me om te zien voor wie die kaart was, maar het bleek de mijne te zijn."

Toen je voor de rust naar de kleedkamer ging, zag ik je nog eens verhaal halen, ging dat nog steeds over die kaart voor De Witte?

"Ja, ik zei hem dat hij niet moest overdrijven met kaarten en hij gaf toe dat hij daar een inschattingsfout gemaakt had. Misschien krijg ik daarom die gele kaart in de tweede helft, omdat ik voor de rust er met hem te veel over praatte."

Niet enkel de ref zat je dwars in de eerste helft, na een rush over links gaf je ook Mujangi Bia de volle laag. Moest hij naar de eerste paal snijden toen?

"Ja, we kwamen er eens door en Batshuayi en Ezekiel deden het goed door af te haken. Wanneer die voorzet er dan komt moet er iemand aan die eerste paal zijn, en dat was niet het geval. Kijk, zo'n dingen gebeuren in een wedstrijd. Ik denk dat ik gewoon iets expressiever ben dan de meeste spelers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties