Interview Pedersen: "Gent heeft geen 10 nodig"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 21 reacties
Pedersen: "Gent heeft geen 10 nodig"
Foto: © SC

Bij Gent wil coach Fernandez er nog een tien bij, maar volgens Pedersen, zaterdag zelf op de tien, is dat niet zo'n groot probleem. Pedersen zelf werkt nog aan zijn conditie, maar zou in de spits al een volledige wedstrijd aankunnen.

Door Sander De Graeve

Voetbalkrant.com kon de Deen spreken na een zware training. “Ik heb dat nodig”, aldus Pedersen. “Voor de positie waar ik nu speel, de tien, kom ik nog wat conditie te kort. Daar moet je meer druk zetten en wanneer je dan in balbezit komt, moet je ook nog wat over hebben om er iets goeds mee te kunnen doen.”

Pedersen werd gehaald als spits, maar doordat Mboyo nog niet verkocht raakte, speelde hij op Waasland-Beveren als aanvallende middenvelder. “Ik heb daar nog gespeeld, maar het is al even geleden. In de spits zou ik nu al 90 minuten aankunnen zonder problemen. In Beveren ging het op de tien 20 à 25 minuten goed, daarna werd het zwaarder en raakte ik uit de wedstrijd. Het werd moeilijker om me vrij te draaien, als je hartslag te hoog gaat, verlies je die explosiviteit. Het gaat elke week wel beter, dus ik ga er van uit dat ik elke week 5 minuten langer zal kunnen volhouden op deze positie ook.”

"We moeten elkaar nog vinden, Mboyo en ik"

De blessuregevoelige aanvaller is wel vrij van kwaaltjes bij de start van het nieuwe seizoen: “Ik voel me goed en heb nergens last van. Dat is het allerbelangrijkste. Ik doe ook wat extra trainingen doorheen de week in de gym om aan te sterken. Op die manier zal ik fit blijven, denk ik. Je kan natuurlijk altijd nog iets tegenkomen op een ongelukkige manier, maar dat kan je niet voorspellen."

Tegen Waasland-Beveren was het was de eerste keer dat hij samen met Mboyo op het veld stond. “Drie of vier dagen op training hebben we eraan gewerkt, maar we moeten elkaar nog vinden. Dat heeft wat tijd nodig, het is niet iets dat zo (knipt met de vingers) meteen in orde is.”

"Was het veld op Waasland-Beveren nog droger, het stond in de fik"

Omdat Mboyo er nog is moet Pedersen nu tweede viool spelen. “Ik doe wat het beste is voor het team. Als de coach me op die positie nodig heeft, zal ik er spelen. Het maakt voor mij niet uit waar ik sta, zolang ik maar speel. De linksback? Neen, dat nu ook weer niet. Ik ben niet zo een sterke verdediger (lacht).”

Pedersen werd uiteindelijk iets over het uur naar de kant gehaald in het gelijkspel tegen Waasland-Beveren, waar Gent het niet onder de markt had.“Het veld was ook niet ideaal om te spelen. Onze trainingen voeren we uit op een besproeid veld, maar tijdens de match was het niet gesproeid. Had het nog iets droger geweest, dan stond alles in de fik.”

Volgens sommigen zou er nog versterking moeten komen op het middenveld bij AA Gent, maar Pedersen ziet kwaliteiten genoeg bij de club: “Ik denk dat we goede spelers hebben voor op de 10. Neto heeft een goede wedstrijd gespeeld op die positie tegen Stuttgart. Hij kan dat zeker. Vandeputte is ook sterk, je ziet dat aan de manier waarop hij speelt en het spel ook ziet. Hij heeft nog wat werk op fysiek gebied, maar hij heeft zeker iets speciaals in zich.”

Ook El Ghanassy is volgens hem trouwens een geweldige speler: “Hij is een heel goede jongen, met heel veel energie. Hij kan het verschil maken met een goede actie en kan scoren en assists geven. Het is zeer zinvol en belangrijk dat hij zijn focus op Gent heeft staan nu.”

"Die actie van die tweede goal tegen Stuttgart, daarom speel je voetbal"

De Deen werd meteen goed onthaald door de Gentse fans: “Dat maakt me heel blij. Als ze zo achter ons staan, gaan we veel thuiswedstrijden winnen denk ik. Voor mij is het belangrijk dat de supporters achter mij staan. Ik wilde ze graag een doelpunt schenken natuurlijk tegen Stuttgart, maar mijn schot werd goed gered. In onze galamatch was het zeker leuk om het publiek achter ons te voelen staan. Toen speelden we heel snel tegen een heel goed team. Die actie van die tweede goal, daarom speel je voetbal. We weten wat we kunnen.”

Morgen kan u hier op Voetbalkrant.com nog een voorbeschouwing van Pedersen lezen met het oog op de wedstrijd van zondag tegen zijn ex-club Mechelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties