Doelmannen verkommeren op de bank

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 19 reacties
Doelmannen verkommeren op de bank
Foto: © SC

Het Belgische voetballandschap is momenteel doorspekt met betrouwbare doelmannen. Het is dan ook een opvallende vaststelling dat een pak doelwachters, die in het verleden hun strepen meer dan verdienden, op de bank zitten. Voetbalkrant.com zocht enkele van hen op.

Door Cédric De Volder

Kristof Van Hout (KRC Genk), Sébastien Bruzzese (Zulte Waregem), Kenny Steppe (Waasland-Beveren), Tome Pacovski (KV Mechelen) en Olivier Renard (Sporting Charleroi). Het zijn slechts enkele namen van doelwachters die bij hun club niet aan spelen toekomen. En wat te denken van Vladan Kujovic? De Serviër was vorig seizoen misschien wel de betrouwbaarste pion bij Club Brugge, maar wordt wellicht aan de kant geschoven voor Mathew Ryan. Hetzelfde verhaal bij Eiji Kawashima. Komt de Japanse international nog aan de bak nu Standard met Yohann Thuram-Ulien een toptalent heeft aangetrokken?

Maar het lijstje is nog steeds niet ten einde. Ook Davino Verhulst (Sporting Lokeren), Sergio Padt (KAA Gent) en Thomas Kaminski (RSC Anderlecht) verkommeren op de bank bij hun clubs. Voetbalkrant.com zocht hen op en luisterde naar hun verhaal.

"Ik koos zelf om de stap naar de Jupiler Pro League te zetten. Hopelijk krijg ik mijn kans in de bekerwedstrijden"

Davino Verhulst ruilde in het tussenseizoen Sint-Truiden voor Sporting Lokeren. De 25-jarige doelman liet enkele seizoenen geleden bij KRC Genk zijn kunnen zien, maar verzeilde via STVV in tweede klasse. Heeft hij de ambitie om een Ivoriaans international uit doel te verdrijven? “Ik koos zelf om de stap naar de Jupiler Pro League te zetten. Ik kon nochtans net zo goed op Stayen blijven. Ik besef maar al te goed dat Copa de voorbije seizoenen heel wat krediet heeft opgebouwd in Lokeren, maar ik ben erop gebrand om mezelf te bewijzen. Hopelijk krijg ik mijn kans in de bekerwedstrijden en dan zien we wel.”

"De stage met de Rode Duivels smaakte naar meer. Voor een plaats in de selectie moet ik echter spelen. En net dat is bij RSC Anderlecht geen optie"

De situatie is enigszins anders bij Thomas Kaminski en Sergio Padt. Beide youngsters wachten op een (nieuwe) kans bij een topclub. Eerstgenoemde riep de voorbije weken zelfs uit dat hij wil vertrekken zonder speelmogelijkheden. “Iedereen binnen de club vertelt me dat ik geduld moet hebben”, aldus Kaminski. “Maar de stage met de Rode Duivels in de Verenigde Staten smaakte naar meer. Voor een plaats in de selectie moet ik echter spelen. En net dat is bij RSC Anderlecht geen optie. Hoe John van den Brom tegenover mijn standpunt staat? Ik heb hem mijn situatie uitgelegd, maar ik kan enkel afwachten.”

"Ik wil mijn plaats onder de Gentse lat op een gezonde manier terugwinnen"

Ook Sergio Padt moet bij KAA Gent toekijken hoe Frank Boeckx het blauw-witte doel verdedigt. De Nederlander was vorig jaar titularis, maar zag zijn basisplaats verdwijnen door een blessure. Daarbovenop trokken de Buffalo’s in die periode nog eens een nieuwe oefenmeester aan. “Ik weet nog maar pas sinds afgelopen zaterdag dat ik tweede keus ben. De coach heeft er alvast de spanning ingehouden. De transfermarkt is momenteel nog open en ik kijk de kat uit de boom. Maar het spreekt voor zich dat ik mijn plaats onder de Gentse lat op een gezonde manier wil terugwinnen. En dan bedoel ik dat ik niet wil dat Frank geblesseerd raakt. Dat wens je een collega niet toe. Of Victor Fernandez met me heeft gepraat omtrent zijn keuze? Er stond er gesprek op de planning, maar heb verder niets gehoord.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties