Reactie Hasselbaink: "Vergelijkbaar met topdagen in Engeland"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 30 reacties
Hasselbaink: "Vergelijkbaar met topdagen in Engeland"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Royal Antwerp FC heeft het seizoen goed ingezet. Ook Jimmy Floyd Hasselbaink toonde zich na afloop een tevreden veldheer. "Maar ik besef dat er nog moeilijke periodes zullen volgen."

The Great Old deed gisteren wat het moest doen. De competitie-opener stond vooral in het teken van de torenhoge verwachtingen rond de roodhemden. Antwerp zette Eendracht Aalst, overigens een outsider voor de ereplaatsen, opzij met 2-0. Het volledige wedstrijdverslag kan u bovendien HIER nalezen.

Ook in de Antwerpse dug-out stond een debutant. Jimmy Floyd Hasselbaink toonde zich na afloop dan ook een tevreden man. “Ik kan alleen maar blij zijn met het resultaat”, aldus de oefenmeester op de website van RAFC. “De lat werd na onze geslaagde voorbereiding enorm hoog gelegd, maar daar heb je geen vat op. We zetten het seizoen goed in, maar ik besef maar al te goed dat ze nog moeilijke periodes zullen volgen.

De Nederlander was bovendien niet blind voor de minpuntjes van zijn team. “Vooral in de omschakeling deden we het niet naar behoren. Uit die kansjes moeten we doelgevaar kunnen puren. Maar het is normaal dat de spelers nog aan de automatismen moeten werken. Ook het spelsysteem is nieuw voor velen. Maar dat zal op korte termijn wel verbeteren. Je mag niet vergeten dat sommige spelers hier amper een weekje zijn.”

Hasselbaink besloot met het bespelen van de loftrompet. De Bosuil zat immers afgeladen vol met enthousiaste fans. Naar verluidt 12.000 man was afgekomen op de eerste wedstrijd van de oudste club van het land. “De ambiance in het stadion was perfect. Ik vergelijk de sfeer met die van mijn hoogtijdagen in Engeland. We zullen de fans dit seizoen nog hard nodig hebben.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties