Bossut: "Kalmer zijn aan de bal"

Bossut: "Kalmer zijn aan de bal"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem staat in het Astridpark voor een moeilijke opdracht. Het moet een 2-0 achterstand uit de heenwedstrijd goedmaken tegen een jeugdig PSV. Doelman Sammy Bossut gelooft dat er nog iets mogelijk is.

Aernout Van Lindt in Anderlecht

De situatie rondom de aanvoerdersband is bij de spelers alvast een gedane zaak: "We hebben afspraken gemaakt en die zaak is volledig voorbij. Binnenskamers wordt er niet meer over gepraat, we moeten nu 100% toeleven naar de toekomst en de match tegen PSV. Als club moeten we groeien in dit soort situaties, dit zijn ervaringen die we moeten meenemen", aldus Bossut.

"Er is misschien nog iets mogelijk"

En dus is er misschien nog wel een kans om de 2-0 uit de heenwedstrijd goed te maken. "We moeten er morgen volledig voor gaan. Als we 100% in orde zijn, moeten we een goed resultaat kunnen neerzetten en dan is er misschien nog iets mogelijk. We hebben geleerd uit de wedstrijd van vorige week, toen we niet echt van de partij waren. Wat we vooral moeten leren is om wat kalmer te zijn aan de bal."

"Ik ga niet beginnen met onze kansen uit te drukken in een percentage, we moeten het begin van de wedstrijd afwachten. We moeten proberen scoren in het eerste halfuur en proberen geen goal tegen te krijgen. Daarna kan je weer verder kijken in de wedstrijd."

"Trots op onze supporters die overstap maken"

Het Astridpark zal morgen maar voor een vierde gevuld zijn, maar dat is voor de doelman geen bezwaar. "Ik ben trots op de supporters die de overstap maken van Zulte Waregem naar het Astridpark, want het is toch een uurtje op de bus."

"We hebben vorig jaar een geweldig seizoen gehad en we willen ook dit jaar een goed seizoen draaien, samen met de supporters. Met een 6 op 6 zijn we alvast goed gestart denk ik", aldus de doelman van Zulte Waregem. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties