"We gaan elke wedstrijd om te winnen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 3 reacties
"We gaan elke wedstrijd om te winnen"
Foto: © SC

Phillip Cocu is met PSV aangekomen in Brussel om morgen een 2-0 voorsprong te verdedigen tegen Zulte Waregem. De trainer van de club uit Eindhoven wil nog niet te vroeg victorie kraaien.

Aernout Van Lindt in Anderlecht

De spelers van PSV zijn ondertussen al in het Astridpark aan het trainen. Een halfuur geleden gaf Phillip Cocu zijn persconferentie in het stadion van Anderlecht naar aanleiding van de match morgen tegen Zulte Waregem.

Hij heeft ook gehoord van de strubbelingen op extrasportief gebied bij Zulte Waregem, maar wil daar niet op in gaan: "Het kan twee kanten op gaan na interne problemen. Het kan evengoed zijn dat de samenhorigheid binnen het team van Zulte Waregem enorm is, of net niet. Maar ik denk niet dat wij daar moeten mee bezig zijn als PSV. We moeten focussen op onze eigen prestatie."

Die prestatie was goed vorige week, dat behoeft geen betoog: "We hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld vorige week." Speculeren zal Cocu morgen zeker niet doen: "We gaan elke wedstrijd om te winnen, zo zit ik in elkaar. We moeten een vervolg geven aan onze vorige match en de volgende ronde halen."

"Een goal maken zou heel belangrijk kunnen zijn, maar we moeten gewoon voetballen. Qua voetbal kunnen we zeker nog stappen maken. We zitten overigens nog niet in de volgende ronde, de plaatsing wordt maar bepaald over twee wedstrijden", gaf de coach een waarschuwing af.

En wie staat er vooraan in de basis: Matavz (foto) of Locadia? "Ik beslis dat ook een beetje in de functie van de tegenstander en de manier waarop we willen spelen", aldus Cocu daarover.

Morgen laten we op Voetbalkrant.com Stijn Schaars aan het woord naar aanleiding van de wedstrijd tussen Zulte Waregem en PSV.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties