"Het kan spoken in het Albertpark"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 21 reacties
"Het kan spoken in het Albertpark"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Jupiler Pro League werkt alweer naar speeldag drie toe. Voor vier ploegen is het komend weekend zeker en vast van moeten. KV Mechelen, Lierse SK, OH Leuven en KV Oostende wisten immers nog geen punten te sprokkelen. Hoe is de sfeer in de kleedkamer bij die ploegen?

Door Cédric De Volder

Bij KV Mechelen, Lierse SK, OH Leuven en KV Oostende worden de fans stilaan nerveus. Hun ploeg wist nog geen enkel puntje te vergaren in de nog prille voetbaljaargang. Om te vermijden dat er paniek in de rangen sluipt – vraag maar na bij Cercle Brugge – moet het kwartet komend weekend punten pakken. Voetbalkrant.com ging eens luisteren in de kleedkamer van het viertal.

"We gaan niet in de onderste regionen blijven staan. Dit Lierse heeft veel meer kwaliteit dan de voorbije jaren"

Lierse SK lijkt opnieuw het woelig schip van weleer. Ook vorig seizoen moesten de Pallieters tot de voorlaatste speeldag strijden om het behoud veilig te stellen. Toch is Thomas Wils ervan overtuigd dat het spook van play-off III op het Lisp geen schijn van kans maakt. “Een opener tegen Zulte Waregem en Standard is sowieso zwaar”, vertelt de middenvelder. “Net daarom wordt de thuiswedstrijd van komend weekend tegen Cercle Brugge enorm belangrijk. Maar ik ben er zeker van dat we niet in de onderste regionen van het klassement zullen blijven staan. Dit Lierse heeft echt veel meer kwaliteit dan de voorbije jaren.”

"Cercle heeft ook eens POI-ambities uitgeroepen en uiteindelijk is het als een boemerang in hun gezicht geslagen"

Ook Achter De Kazerne kampte men maandag met een lichte kater. Malinois verloor de voorbije weken nipt van Standard en KAA Gent. David Destorme ziet, ondanks de nul op zes, geen reden tot paniek. “Ik heb het bij KV Mechelen nog niet meegemaakt dat we zo’n slechte start maakten (Destorme is bezig aan zijn vijfde jaargang bij Malinois, nvdr.). Maar de cijfers staan nu eenmaal op de tabellen en het is aan ons om daarmee om te gaan. Ik merk echter in de vestiaire geen nervositeit.

KV Mechelen is één van die ploegen die elk seizoen opnieuw met ‘verdoken’ play-off I-ambities de voetbalkalender afwerkt. “We hebben de voorbije seizoenen geleerd om niet te hard te roepen als het om de nacompetitie gaat”, besluit de Oost-Vlaming. “Cercle Brugge heeft dat ook eens gedaan en uiteindelijk is het als een boemerang in hun gezicht geslagen. Mechelen moet gewoon een rustig seizoen nastreven. Al wil ik nu en dan eens voor een stunt kunnen zorgen tegen een topclub.” (lacht)

"Of OHL een moeilijk seizoen tegemoet gaat? Daar weiger ik zelfs over na te denken"

In Leuven likken de fans en spelers ook hun wonden. Ongeveer een jaar geleden stond Oud-Heverlee Leuven nog op zijn kop. De troepen van Ronny Van Geneugden maakten toen immers een uitstekende start en voerden de rangschikking zelfs eventjes aan. Anno 2013 zorgen nederlagen tegen KV Kortrijk en KRC Genk dan ook voor een bittere pil. “Maar het scenario kon er ook anders hebben uitgezien”, verdedigt Mohamed Messoudi zijn ploegmakkers. “Ik denk dat we op basis van de wedstrijd in Kortrijk misschien wel drie punten verdienen. Tegen RC Genk gaven we de doelpunten dan weer in geschenkverpakking weg. Of OHL een moeilijk seizoen tegemoet gaat? Daar weiger ik zelfs over na te denken.”

"De kracht van KVO? Het kan spoken in het Albertpark"

KV Oostende had de nul op zes dan weer ingecalculeerd. De promovendus moest meteen aan de bak tegen kleppers als KRC Genk en Club Brugge. Tegen laatstgenoemde sprokkelden de Kustjongens ei zo na zelfs een eerste puntje op het hoogste niveau. “We wisten al bij de bekendmaking van de kalender dat we de eerste wedstrijden extra leergeld zouden betalen”, beseft Wouter Moreels. “Maar ik denk dat KVO tegen Club toch heeft bewezen een waardige eersteklasser te zijn. Al is het natuurlijk niet plezant om met nul op zes achter te blijven.”

De troepen van Frederik Vanderbiest werden de voorbije weken al meteen veroordeeld tot een kort verblijf in de Jupiler Pro League. Hoe vat de spelersgroep dergelijke berichtgeving op? “Ik was toch verrast dat we na de eerste wedstrijd al meteen werden neergesabeld”, gaat een eerlijke Moreels verder. “Verliezen op Genk is toch geen schande? Maar we zijn gemotiveerd om te bewijzen dat die kritiek onterecht is. De kracht van KVO? Het kan spoken in het Albertpark.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties