Pot 4 voor Anderlecht in CL

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 157 reacties
Pot 4 voor Anderlecht in CL
Foto: © SC

Anderlecht mag de borst nat maken, want het is nu al zeker van pot 4 bij de loting van de poules van de Champions League op 29 augustus. Voetbalkrant.com berekende voor jullie hoe het komt dat die vierde pot een zekerheid is geworden:

Door Aernout Van Lindt

Het was enkele maanden geleden al duidelijk dat Anderlecht het moeilijk zou gaan krijgen om pot 4 te vermijden in de loting. Van alle 22 rechtstreeks geplaatste teams is paars-wit de ploeg met de laagste coëfficiënt. Enkel bij een heleboel verrassingen kon de laagste pot nog worden vermeden.

Nu we weten welke teams zich voor de play-off ronde van de Champions League hebben weten te plaatsen, komen we tot de conclusie dat er te weinig verrassingen zijn gebeurd om nog kans te maken op pot 3.

Te weinig verrassingen

Alle reekshoofden in voorronde drie wisten zich te plaatsen: PSV ging voorbij Zulte Waregem, maar ook Lyon, Zenit, Metalist Kharkiv en Fenerbahçe zitten in de volgende ronde. Dat is een doorn in het oog van de Belgische landskampioen.

Als alle niet-reekshoofden in de play-off ronde zich zouden plaatsen, zijn er met PSV, Fenerbahçe en Kharkiv (of de toppers door wie ze worden uitgeschakeld) sowieso drie teams met een hogere coëfficiënt dan Anderlecht die zich plaatsen voor de poules. Daardoor zakt paars-wit sowieso naar plek 25 op de plaatsingslijst, waardoor pot 4 onvermijdbaar is.

Welke loting is mogelijk?

Als we even kijken welke teams al zeker zijn van hun pot, kunnen we stellen dat Anderlecht vlot in een groep des doods zou kunnen terechtkomen, al kan de loting mogelijk ook nog meevallen.

Barcelona, PSG en Borussia Dortmund is misschien wel de minst haalbare loting, terwijl een groep met pakweg Porto, CSKA Moskou en Basel perspectieven lijkt te openen.

* Dit alles is natuurlijk onder voorbehoud van mogelijke beslissingen van de UEFA omtrent Fenerbahçe en Kharkiv.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties