"Ik reken tot eind dit seizoen op Kouyate"

"Ik reken tot eind dit seizoen op Kouyate"
Foto: © SC

John van den Brom houdt geen rekening met een vertrek van Cheikhou Kouyate naar het buitenland. Meer nog, de Nederlandse trainer van Anderlecht ziet zijn verdediger tot het einde van het seizoen blijven.

Kouyate had vrijdag nog steeds zijn Belgische papieren niet in zijn bezit, maar zijn naturalisatie werd wel gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. In principe zou Kouyate binnen de kortste keren dus naar de gedroomde Premier League kunnen vertrekken, maar voorlopig wordt daar bij de technische staf geen rekening mee gehouden.

John van den Brom had een tijdje geleden een gesprek met zijn sleutelspeler, maar wat daarin gezegd werd, houdt hij liever binnenskamers. "Op zo'n moment fungeer je niet alleen als trainer, maar ook als raadgever. Ik heb Cheikhou mijn mening gegeven over wat ik denk dat het beste zou zijn voor zijn carrière, maar uiteindelijk neemt de speler nog steeds de beslissing", aldus Van den Brom.

"Zie geen reden waarom hij zou vertrekken"

De Nederlander ziet ook geen tekenen dat Kouyate aanstalten maakt om zijn biezen te pakken. "Wat ik van Cheikhou op training zie is dat hij het ontzettend naar zijn zin heeft bij ons. Hij wil heel graag hier spelen en geeft zich volledig. Ik zie ook geen enkele reden waarom hij zou vertrekken."

Van den Brom heeft er dan ook alle vertrouwen in dat de Senegalees gewoon het seizoen uitdoet bij Anderlecht. "Ik reken echt op hem tot het einde van het seizoen. De winterstop? Nee, ik zeg het net. Maar ja, ik ben ook maar de trainer. Wie weet wat er nog gebeurt, maar nu ga ik er van uit dat hij blijft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties