Moeten vliegende tackles zwaarder bestraft worden?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 49 reacties
Moeten vliegende tackles zwaarder bestraft worden?
Foto: © SC

De tackle van Pablo Cendrós op Frank Acheampong doet terecht heel wat stof opwaaien binnen de voetballerij. Omdat de verdediger van Gent met geel bestraft werd, kan hij op basis van de beelden geen schorsing meer krijgen. Dringt een reglementswijziging zich op?

Door Sander De Graeve

Pablo Cendrós, in de omgang een vrolijke Frans, ging er ver over met zijn ingreep op Acheampong. De verdediger van AA Gent vloog al twee meter door de lucht eer zijn been het doelwit (de bal, mogen we hopen) op een haar na miste. Gelukkig werd ook Acheampong niet geraakt, de vleugelspeler ontweek kwiek de levensgevaarlijke ingreep.

Acheampong kon uiteindelijk doorgaan en scoorde een mooi doelpunt. Sprong hij iets later, dan kon zijn carrière reeds voorbij zijn vooraleer ze begon. Scheidsrechters trekken vaak rood wanneer de fysieke integriteit van de speler in het gevaar is. Nu was dat zeker het geval, ook al raakt Cendrós zijn tegenstander niet. De back kwam goed weg met geel.

Hiaat in het reglement?

Laat dat nu het grootste probleem vormen, die gele kaart. Een speler kan enkel geschorst worden op basis van videobeelden wanneer de scheidsrechter van dienst de fase zelf niet beoordeelt. Geel voor Cendrós betekent dus automatisch geen schorsing. AA Gent lijkt wel van plan om de speler zelf een schorsing op te leggen, maar is dat echt de taak van de clubs?

Een reglementswijziging dringt zich op. De beelden zouden ons inziens ook nog moeten gebruikt worden wanneer een buitensporige tackle amper met geel bestraft wordt. Indien Cendrós niet geschorst wordt geven we vooral de jeugd een slecht signaal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties