Verlaat clubicoon OHL?

Verlaat clubicoon OHL?
Foto: © SC

Er komt mogelijk een einde aan het bijna tienjarig verblijf van Bjorn Ruytinx bij Oud-Heverlee Leuven. Het clubicoon speelde dit seizoen nog geen seconde en dat is verschillende clubs niet ontgaan. Promovendus KV Oostende zou in pole-position liggen om de Limburger binnen te halen.

Door Marc Van Den Noordgaete

Ruytinx kwam in 2004 over van toenmalig vierdeklasser Kermt-Hasselt naar OHL, waar hij een koningskoppel vormde met de betreurde François Sterchele. OHL beukte via de eindronde de poort naar tweede klasse open, ook daar viel de technisch beperkte voetballer op door zijn doorzettingsvermogen en vechtlust, wat hem bij de supporters de bijnaam El Toro opleverde.

Sterkhouder

De Limburger groeide uit tot de absolute sterkhouder van de fusieclub, en mocht in 2011 de promotie naar eerste klasse vieren. Daar debuteerde hij op 30-jarige leeftijd tegen Anderlecht, met een 2-1 zege als resultaat. Vorig seizoen viel El Toro tijdens de voorbereiding uit met een zware kruisbandblessure, maar hij herstelde en bezorgde OHL met een treffer op Waasland-Beveren de finale van play-off II tegen AA Gent.

Oostende

Ruytinx tekende daarop een nieuw contract voor een jaar, maar hij kreeg zowel tegen KV Kortrijk als KRC Genk geen plaats in de kern en bleef op KV Oostende op de bank gekluisterd. Dat is verschillende clubs - waaronder Oostende zelf - niet ontgaan. Ook Lierse en het Nederlandse FC Eindhoven zouden hengelen achter het OHL-icoon, maar de kustploeg zou in pole-position liggen. KV Oostende is de ploeg waar Ruytinx' ex-ploegmaat van bij OHL Frederik Vanderbiest trainer is. De Leuvenaars kregen wel nog geen bod binnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties