Dury: "Er is nog niemand weg"

Dury: "Er is nog niemand weg"
Foto: © SC

Zulte Waregem begon met een 7 op 9 goed aan de competitie. Het verhaal van vorig jaar herhalen is dan nog niet aan de orde, met een 10 op 12 zou het alvast een stapje richting play- off I kunnen zetten. "10 op 12 is alvast onze ambitie", aldus trainer Francky Dury.

Aernout Van Lindt in Waregem

"We durven voetballen, zowel thuis als op verplaatsing en gaan zo altijd voor de volle winst. We spelen gedurfd, ook al zijn we volwassener geworden. Na een mentaal moeilijke voorbereiding stonden we er bijvoorbeeld ook tegen Kortrijk."

Een probleempje bij Zulte Waregem is dat het op de counter veel in gevaar komt: "Zowel PSV als Club Brugge zijn counterploegen. Bergen is dat ook, dus zullen we moeten opletten. Nu goed, we krijgen de meeste doelpunten tegen na balverlies van ons, dus dat moet er nog wat uit."

"Tonen dat we durven"

"Toch is het ook goed dat we soms eens met zes in de box verschijnen. Dat toont vooral dat we niet bang zijn en durven. Zoiets zaait verwarring bij de tegenstander."

"Voorlopig is dat ook nog niet afgestraft. De tegenstander moet van ver komen, Colpaert is goed 1 op 1 en met Bossut hebben we nog een heel goed slotstuk."

"In staat terug een reeks neer te zetten"

Er komen veel wedstrijden aan op korte tijd. "Bergen, APOEL, Oostende, APOEL en Anderlecht. Daar zijn nog matchen bij die we naar onze hand kunnen zetten en dan zijn we in staat terug een reeks neer te zetten."

"We moeten niet bang zijn om te zeggen dat we een goede ploeg hebben. Je pakt die tweede plek niet zonder goede ploeg. Maar we zijn kwetsbaar qua budget. Dat moet je als coach ook begrijpen. Er is nog niemand weg, al kan dat nog altijd gebeuren."

"Maar we kunnen anticiperen op mogelijke vertrekkers. Dat zien we dan wel weer, maar ik heb er vertrouwen in dat we ook na de transferdeadline een elftal zullen hebben dat in evenwicht is, zoals nu." 

Bij de mensen die in de belangstelling staan gaan de meest recente geruchten over Jens Naessens: "Ik ga hem niet proberen beïnvloeden om hem hier te houden, al heb ik er hem hier graag bij. Hij moet de keuze maken al zal hij zelf ook wel weten dat hij hier zeker speeltijd krijgt." Gisteren hadden we ook al een interview met Jens Naessens over de interesse van Club Brugge, dat kan u HIER nog eens nalezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties