Grasmat zorgenkind in Ghelamco Arena?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
Grasmat zorgenkind in Ghelamco Arena?
Foto: © SC

Wordt de grasmat van de gloednieuwe Ghelamco arena een zorgenkind voor KAA Gent? Het speelveld heeft momenteel last van schimmelvorming. Ook voor de openingswedstrijd tegen VfB Stuttgart werd de mat als eens vernieuwd.

De Buffalo’s hebben kopzorgen met hun grasmat. De groene trots in de Ghelamco Arena bevat immers schimmelvorming. En dat is opvallend: het is al het tweede speelveld dat op enkele weken tijd voor problemen zorgt. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Vlak voor de openingspartij tegen VfB Stuttgart moest snel-snel een nieuw speelveld worden aangelegd. De grasmat was immers verschroeid door de hitte. Dat was vooral een menselijke fout, maar deze keer is er een groter probleem gaande. “Schimmels werk je inderdaad niet op één, twee, drie weg”, aldus Dirk Piens. “We zullen er wellicht nog een tijdje de gevolgen van dragen.”

De perikelen doen meteen denken aan de ArenA. Het stadion van Ajax Amsterdam kampt ook al jaren met problemen met de grasmat. De Nederlanders moesten hun speelveld al zo’n zestig keer vernieuwen. Hopelijk loopt het in Oost-Vlaanderen zo’n vaart niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties