Reactie "Het spookt hier wel een beetje"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 48 reacties
"Het spookt hier wel een beetje"
Foto: © SC

Euforie en diepe ontgoocheling lagen zelden zo dicht bij elkaar als na de wedstrijd tussen AA Gent en Lierse. Na de miraculeuze terugkeer van AA Gent sprokkelden we gemengde reacties bij beide kampen.

Sander De Graeve in Gent

Voor de verliezers was het heel erg zuur. "Hier zijn geen woorden voor", aldus een ontredderde Thomas Wils. "We hadden hier verdomme kunnen winnen op Gent. Dat zullen niet veel ploegen kunnen zeggen aan het eind van het seizoen. We waren er gewoon zo dichtbij en volgens mij hadden we het ook niet gestolen."

"We begonnen ook ideaal met dat vroege doelpunt. Daarna konden we terugplooien en counteren. Die spelen we dan slecht uit. We moesten hier gewoon twee, drie goals scoren. Gent kreeg maar één grote kans via Pedersen. Volgens mij viel die goal ook na de drie minuten extra tijd."

Een heel ander verhaal was het bij AA Gent. De voorzitter was in de wolken met de zege. "Het spookt hier wel een beetje", lachte Ivan De Witte. "Ons stadion heeft een beetje een magisch element. Tegen Mechelen pakken we ook al de zege in het slot. Dit zijn heel belangrijke punten, stel je maar voor dat we hier verliezen."

De voorzitter bleef wel in een goal geloven. "Het gelijkspel, daar hoopte ik nog op. Die overwinning zag ik natuurlijk niet aankomen. We hebben nog veel werk, bijvoorbeeld op stilstaande fases. Ook moeten we het veldoverwicht meer in kansen kunnen omzetten."

Ook op de situatie van Lepoint kwam De Witte even terug. "Ik zie Lepoint als een onderdeel van de kern. Als bestuur kan je een rol spelen in het samenstellen van het elftal. In de opstelling kan je niet tussenkomen, dat is voor de trainer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties