Colemonts: "Alsof ik iemand vermoord had"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 64 reacties
Colemonts: "Alsof ik iemand vermoord had"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In 2006 sierde Laurent Colemonts de voorpagina's van de kranten. Hij had in de wedstrijd Anderlecht-Germinal Beerschot een onterechte penalty toegekend aan Mbark Boussoufa. De ref herpakte zich, maar zal dat voorval niet snel vergeten.

"Tijdens die match werd ik geëvalueerd om al dan niet A-scheidsrechter en international te worden, maar het liep niet zo goed. De pers behandelde me als een crimineel. Mijn zoon, die toen zes jaar oud was, vroeg me in de krantenwinkel of ik iemand had vermoord omdat ik op de voorpagina's van de kranten stond", aldus Colemonts aan Brusselnieuws.

De scheidsrechter vocht na die tegenslag sterk terug. "Op zo'n moment is het belangrijk om jezelf in vraag te stellen en mentaal sterk te staan om terug te kunnen komen. Ik heb ondertussen meer dan honderd matchen in eerste klasse gefloten, dus ik klaag niet."

Er liep nog een wedstrijd van Anderlecht slecht af voor Colemonts. Hij kreeg vorig jaar een bal van Nfor loeihard tegen het gezicht in de partij tussen Kortrijk en de Brusselaars. De scheidsrechter hield er twee blauwe ogen en een gebroken neus aan over.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties