Westerlo is voldaan: "Met MacDonald is ons transferhuiswerk af"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 17 reacties
Westerlo is voldaan: "Met MacDonald is ons transferhuiswerk af"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Westerlo rondde vandaag de komst van Sherjill MacDonald af. De aanvaller ondertekende een contract van één jaar met optie op een bijkomend seizoen. "Met deze transfer hebben we ons huiswerk helemaal af", aldus voorzitter Herman Wijnants in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Door Timothy Collard

Met MacDonald strikt Westerlo toch wel een grote naam, die de afgelopen jaren steevast op het hoogste niveau speelde. De Nederlander tekende vandaag een contract in ’t Kuipje voor één seizoen met optie op een bijkomend jaar. Hoe ambitieus is de spits nog op zijn 28e? “Je moet altijd ambitie hebben, hé. Het is normaal dat zo’n jongen terug naar eerste klasse wil en net als enkele andere clubs in tweede hebben wij de ambitie om terug te keren op het hoogste niveau.”

"Dennis Van Wijk kent Macdonald goed. De aanwezigheid van de coach speelde zeker mee in Sherjills keuze voor Westerlo”

Dennis Van Wijk kent MacDonald nog van zijn periode bij Roeselare, en ook dat speelde mee in de keuze van de aanvaller. “Ze kennen mekaar inderdaad goed. Dennis heeft de carrière van MacDonald destijds toch wel een boost gegeven en dat is de speler niet vergeten. De aanwezigheid van de coach speelde zeker mee in zijn keuze voor Westerlo”

Westerlo is niet van plan om zich nog te roeren op de transfermarkt na het aantrekken van MacDonald. “We hebben niet heel veel transfers gedaan, maar nu is ons huiswerk wel helemaal af. We gaan normaliter niet meer op zoek naar een nieuwe speler, tenzij er in extremis nog een basispion vertrekt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties