Kagelmacher: "Als er een Belgische topclub aanklopt, dan ga ik"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 149 reacties
Kagelmacher: "Als er een Belgische topclub aanklopt, dan ga ik"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Door alle aankopen die AS Monaco in het tussenseizoen deed is Gary Kagelmacher, ex-Beerschot, wat naar het achterplan verdwenen. De Uruguayaan is pas vijfde in de hiërarchie van centrale verdedigers en vertrekt wellicht nog voor het einde van de transferperiode.

Door Timothy Collard

Monaco haalde deze zomer al Ricardo Carvalho, Eric Abidal, Borja Lopez en Nicolas Isimat-Mirin binnen. “Het is dan ook beter voor Kagelmacher dat hij op zoek gaat naar een andere club”, liet coach Claudio Ranieri gisteren weten op een persconferentie.

"Voor mij is het simpel: ik wil aan spelen toekomen"

Voetbalkrant.com belde Gary Kagelmacher op voor een reactie. “Wat in de Franse pers verscheen, klopt inderdaad. Ik had een kort gesprek met de coach en hij liet me weten dat het beter was voor me om op zoek te gaan naar een andere club. Het is niet onmogelijk dat ik aan spelen toekom bij Monaco, maar het wordt wel heel erg moeilijk om minuten te pakken.”

“Sinds mijn komst naar Europa was ik steevast titularis bij mijn club. Ook vorig jaar was ik een vaste waarde toen we de titel veroverden in de Ligue 2. Maar door alle nieuwe spelers die hier neerstreken is het niet meer vanzelfsprekend om in de ploeg te staan. Voor mij is het simpel: ik wil gewoon spelen.”

Kagelmacher geeft ook aan dat er niet pas gisteren is beslist om uit te kijken naar een nieuwe club. “Neen, ik zag dit natuurlijk al even aankomen met al die transfers. Gisteren maakte de coach het wat offiiciëler, maar mijn manager was al bezig om een nieuwe club te vinden.”

Terugkeer naar België?

Voorlopig is er echter nog niet gepraat geweest met een club. “Er is nog niet echt iets concreet, maar ik heb natuurlijk nog twee weken, hé. Ik wil naar een goeie club uit een goeie competitie waar ik aan spelen kan toekomen. Ik beschik over de kwaliteiten en dat wil ik ook graag bewijzen in een sterke competitie.”

Toch sluit de ex-verdediger van wijlen Beerschot een terugkeer naar de Belgische voetbalvelden niet uit. “Ik volg de Belgische competitie nog steeds en als ik de kans krijg om naar een club uit de Big Four (Anderlecht, Club Brugge, Standard, Genk) te gaan, zal ik die met beide handen grijpen. De clubs in België kennen mij en weten wat ze aan mij hebben als ze mij aantrekken. Ik speelde goed bij Beerschot en ik sta zeker open voor een terugkeer naar de Jupiler Pro League.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties