Kawashima: "Ik voel me nu pas goed in mijn vel"

Kawashima: "Ik voel me nu pas goed in mijn vel"
Foto: © SC

Eiji Kawashima is sterk aan het seizoen begonnen. Nochtans waren er na vorig seizoen twijfels over de Japanner, maar die verwijst hij op dit moment naar de vuilbak. Met dank aan keeperstrainer Jos Beckx...

Kawashima kreeg vorig seizoen veel kritiek te slikken. "Mijn tweede seizoen bij Lierse was mijn sterkste jaar in België. Mijn eerste bij Standard met afstand mijn slechtste. Ik voelde van bij het begin dat er in Luik een wantrouwen bestond over mijn kwaliteiten", vertelt hij in HBvL.

"Ook in de tribunes. Daarbij kwamen nog de mislukte competitiestart en een ander spelsysteem. Bij Lierse kreeg ik de hele match door handen vol werk. Bij Standard moest ik alleen tussenkomen als het brandde."

Standard haalde met Yohan Thuram een nieuwe doelman, maar die moest voorlopig nog niet van de bank komen. "Vorig seizoen was niet goed, dus wist ik dat ze er een doelman gingen bijhalen. De komst van Thuram heeft me niet verrast. Dat ik nu beter presteer, heeft niets met zijn komst te maken."

Kawashima wil dit seizoen ook schitteren. "Dit wordt het belangrijkste seizoen uit mijn carrière. Ik wil op het WK in Brazilië het doel van Japan verdedigen. Gelukkig klikte het in Luik onmiddellijk met keeperstrainer Jos Beckx. Ik had een gesprek met hem en hij zei me op een hele simpele manier wat ik moest doen om beter te worden. Hij is goed voor mij, maar ook voor de andere keepers. Ik voel me nu pas echt goed in mijn vel in Luik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties