Reactie Malanda: "We hebben onze plaats in Europa"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Malanda: "We hebben onze plaats in Europa"
Foto: © SC

Zulte Waregem raakte in het Vanden Stockstadion niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen APOEL Nicosia. Junior Malanda scoorde het eerste Europese doelpunt in zeven seizoenen voor Essevee.

Aernout Van Lindt in Anderlecht

Tegen PSV werd er niet gescoord door Zulte Waregem, maar tegen APOEL was het snel raak. Junior Malanda tikte een bal van Thorgan Hazard van dichtbij binnen. "Dat doelpunt deed deugd. Het was een heel mooi doelpunt qua opzet met een mooie pass van Thorgan", aldus Malanda over zijn doelpunt.

"We hadden zelfs de 2-0 kunnen maken, maar dat hebben we nagelaten en dan krijgen we het aan de overkant tegen. Dat zijn de lessen die je in Europa om de oren krijgt. Het tegendoelpunt deed pijn, omdat er een gemiste kans aan vooraf ging. Dan krijg je de rekening cash gepresenteerd." 

"Leren uit fouten"

"We moeten nu leren uit onze fouten naar de volgende wedstrijd toe. Dan is er zeker nog iets mogelijk in Nicosia. Van de warmte zal ik alvast niet te veel last hebben."

Malanda gelooft in Zulte Waregem: "We hebben onze plaats in Europa. Dat hebben we zeker bewezen tegen een topploeg als APOEL."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties