Supporters OHL: "Misschien wel het moment om afscheid te nemen van Ibou"

Supporters OHL: "Misschien wel het moment om afscheid te nemen van Ibou"
Foto: © SC

Oud-Heverlee Leuven staat na vier wedstrijden onderaan met amper een puntje. De ambities van de club lagen hoger, maar er is nog geen paniek bij de Leuvens fans. "Dit scenario zat er in", klinkt het bij de fans.

Door Aernout Van Lindt

Voetbalkrant.com ging te rade bij Dirk Tock, uittredend voorzitter van de supportersfederatie O-Hasj-El van Oud-Heverlee Leuven over de 1 op 12 vroeg in de competitie: "Dit scenario zat er in. We hadden met Kortrijk, Genk en Standard een heel moeilijke kalender tegen teams die play-off I ambiëren. Dan weet je dat puntengewin moeilijk wordt."

"Toch spelen we in die wedstrijden bijwijlen goed tot zeer goed mee met de tegenstander, maar de enige wedstrijd - in Oostende - dat we er echt moesten staan, waren we dan weer heel zwak. Nu goed, het had leuk geweest om meer punten te hebben, maar realistisch was een 3 op 12 misschien het maximum geweest", aldus Tock.

"Nog geen grote ramp"

De tegenvallende resultaten zijn tot op heden nog geen reden tot paniek: "Dit is nog geen grote ramp. We moeten iets proberen rapen tegen Lokeren, maar dat zal ook niet simpel zijn. Daarna tegen Cercle is het misschien wel van moeten."

"Ik ben wel een beetje bang dat onze slechte start zal nazinderen, maar het bestuur heeft nog tien dagen om ons verder te versterken. Ik heb er geloof in dat ze de club nog steviger zullen maken. Als de ploeg dan beter kan beginnen draaien, zijn we vertrokken."

"Ibou brengt al half jaar weinig bij"

Er komen dan misschien nog wat versterkingen, maar met Sawaneh Ibou lijkt een sterkhouder te gaan vertrekken: "Vorig jaar maakte hij vier doelpunten uit strafschop en een paar op vrije trap, ook al gaf hij het hele jaar alle stilstaande fases. Ik weet niet of dat dan echt veel is?"

"Het laatste halfjaar heeft hij al bij al weinig bijgebracht, dus ik denk niet dat veel supporters echt rouwig zouden zijn om een vertrek van hem. Het is misschien het moment voor ons om afscheid van hem te nemen."

"Sowieso ben ik eigenlijk enkel geïnteresseerd in de namen die zouden bijkomen. Canesin? Laat maar komen. Elke speler die goed genoeg is mag komen wat mij betreft, dus als Canesin de kwaliteiten heeft ... graag!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties