Fel verzwakt Anzhi blijft op de sukkel, Zenit ziet CSKA uitlopen

Timothy Collard
| 5 reacties

Anzhi Makhachkala is op de sukkel. De Russische club snoeide de voorbije weken serieus in haar budget en alle dure spelers mogen eigenlijk andere oorden opzoeken. Een fel verzwakt Anzhi ging zaterdag bovendien voor de vierde keer onderuit in vijf wedstrijden.

Anzhi, vijftiende op zestien ploegen in de stand, nam het op tegen Krasnodar, dat de twaalfde plaats bezette. Anzhi kon wel nog rekenen op Samuel Eto’o, maar ook hij vertrekt wellicht snel bij de club.

Op slag van rust slaagde de thuisploeg er toch in om op voorsprong te klimmen via Ahmedov. Vlak na de pauze wiste Pereyra dat doelpunt echter uit en een kwartier voor tijd legde Wanderson de 1-2-eindcijfers vast.

Zenit ziet CSKA uitlopen

Zaterdagnamiddag al kwamen Axel Witsel en Nicolas Lombaerts met Zenit niet verder dan een 1-1-gelijkspel op het veld van Dinamo Moskou. Het was Kerzhakov die in extremis nog een punt uit de brand wist te slepen, nadat Dzsudzsak de score had geopend op het uur. Zowel Witsel als Lombaerts speelden negentig minuten bij Zenit.

Regerend kampioen CSKA Moskou mag zich voorlopig de winnaar van het weekend noemen. Het won op bezoek bij rode lantaarn Tom Tomsk met 1-2 na doelpunten van Doumbia en Musa. Zondag maken Rostov en Spartak Moskou in een rechtstreeks duel uit wie de nieuwe leider wordt.