Fernandez: "Bewijzen dat we outsider zijn"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 18 reacties
Fernandez: "Bewijzen dat we outsider zijn"
Foto: © SC

Straks staat in Brugge de zogenaamde Slag om Vlaanderen op het programma. Victor Fernandez bekampt er met zijn AA Gent Club Brugge. Vooraf was de coach alvast ambitieus.

Sander De Graeve in Gent

Beide ploegen zijn nog niet helemaal op niveau. "We zijn nog maar twee weken aan het spelen hoe we willen spelen sinds het vertrek van Mboyo. Tegen Lierse zijn we ook gestart met zes nieuwe basisspelers ten opzichte van vorig seizoen. We moeten nog veel automatismen kweken."

"Brugge en Gent hebben dezelfde problemen. Beide ploegen verloren hun belangrijkste bron van doelpunten met Bacca en Mboyo." In de vorige confrontatie tussen de Spaanse coaches werd het een scoreloos gelijkspel. "Nu kennen de spelers mijn manier van spelen beter. De nieuwe jongens moeten wel nog volledig ingepast worden. Onze balcirculatie moet nog veel beter."

Ambitieuze Fernandez

Club Brugge kampt ook met veel geblesseerden. "Tegen Zulte Waregem heeft Club bewezen dat het een sterke kern heeft. Er zijn veel jonge spelers met ambitie die de geblesseerden kunnen vervangen. Ze missen wel drie of vier spelers die normaal gezien altijd in de basis staan. Hun reactie na de Europese uitschakeling was ook goed. Het is niet makkelijk om met tien op Mechelen te gaan winnen."

Fernandez is alvast erg ambitieus voor deze geladen wedstrijd. "We moeten bewijzen tegen Club Brugge dat we een outsider zijn voor de titel. We zullen kansen krijgen en moeten die ook grijpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties