Reactie El Ghanassy: "Brugge overklast in tweede helft"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 46 reacties
El Ghanassy: "Brugge overklast in tweede helft"
Foto: © SC

Het was gisteren een partij met twee gezichten in Jan Breydel. Club was beter voor rust, maar na de koffie trok Gent het laken naar zich toe. El Ghanassy had dé kans op de 1-2, maar vergat af te werken. Hij was achteraf teleurgesteld met maar een gelijkspel.

Sander De Graeve in Brugge

Yassine, al die kansen in de tweede helft, zat er meer in voor AA Gent?

"Zeker, we verdienen hier de overwinning. In de eerste helft was Club Brugge beter, maar konden we toch gelijkmaken. In de tweede helft hebben we Club echt overklast, ze stonden zelfs niet op de foto. We missen enkel dat doelpuntje om deze partij te winnen."

Je tweede helft was veel beter dan de eerste, heb je daar een verklaring voor?

"Ik was mezelf niet in die eerste helft. De coach vroeg me bij de rust ook om meer te brengen. Ik wist dat ik de mogelijkheden had om hier iets te doen en kwam met veel goesting uit de kleedkamer. In die tweede helft kon ik wel gevaar creëren. Ik heb ook nog wat tijd nodig om mijn nieuwe ploegmaats te leren kennen. Dan komen die automatismen wel."

Je kreeg zelf een 100% kans, die bal moet er toch altijd in?

"Die pass van Christophe was iets te ver voor mij, maar ik zag dat Yaya te ver stond en hem met zijn rechter zou moeten nemen. Ik probeer de doelman tegenvoets te pakken en dat lukt ook. Per toeval stond er dan nog een verdediger die kan wegwerken. Als hij daar niet stond was het goal hé."

Ondanks dat gelijkspel moet die tweede helft vertrouwen geven.

"Dat is zeker. We speelden hier echt een sterke tweede helft. We monopoliseerden de bal en waren ook sterk in de duels. Qua pressing waren we ook op niveau."

Het was belangrijk om na Anderlecht hier wel te presteren, niet?

"Onze eerste grote test hebben we inderdaad gefaald, maar vandaag stonden we er. Jammer genoeg missen we nog dat ene doelpuntje."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties