Reactie Matchwinnaar Ruytinx: "Misverstand weggespeeld"

Marc Van Den Noordgaete
| 0 reacties
Matchwinnaar Ruytinx: "Misverstand weggespeeld"
Foto: © SC

Uitgerekend Bjorn Ruytinx zorgde voor de 2-1 tegen Lokeren, en bezorgde daarmee OHL de eerste driepunter van dit seizoen. De 33-jarige spits is opgelucht dat hij de misverstanden rond zijn persoon op het veld kon rechtzetten, en wil nu die lijn doortrekken.

Marc Van Den Noordgaete in Leuven

El Toro mocht het laatste kwartier volmaken als vervanger van de moegestreden Alessandro Cerigioni, en het was bijna meteen raak. De Limburgse stormram mikte de bal gemeten naast Boubacar Copa in de linkerbenedenhoek en liet Den Dreef uit zijn dak gaan. Ruytinx had zelfs twee keer de 3-1 aan de voet, maar door een slechte noppenkeuze gleed hij eerst uit, terwijl even later na een schitterende kapbeweging het leer voorlangs belandde. 

Supporters

Geen OHL-supporter die het hem kwalijk nam, want de kreten 'E Viva El Toro' gingen het stadion rond. "De supporters hebben me veel gegeven, zeker de laatste weken. Ik heb iets willen terugdoen en dat is me ook gelukt. De misverstanden van de voorbije week (Ruytinx dacht dat de club van hem afwilde, wat werd tegengesproken door OHL, red) heb ik op het veld kunnen wegspelen. De ploeg doet daarbij bovendien een uitstekende zaak met deze eerste zege", klinkt het bij de Halenaar.

Azevedo

"Ik voel me gewoon nog goed, wat ook blijkt uit het feit dat andere clubs contact met me opnamen. Eerlijk gezegd, het verbaasde me wel een beetje", grijnst Ruytinx, die Azevedo mee in de hulde betrekt. "Op training en ook in enkele oefenwedstrijden speelden we de laatste tijd vaak samen, het was overigens een schitterende actie van Thomas. Als die iets minder aan zichelf twijfelt, gaat hij nog veel vooruitgang maken."

Rechtstreekse concurrenten

"Nu komt het erop aan de lijn door te trekken naar de volgende wedstrijden", blikt de bonkige spits vooruit. "Te beginnen met Cercle Brugge bekampen we immers rechtstreekse concurrenten, daartegen moet je punten pakken", besluit het Leuvense boegbeeld, die er mogelijk met de Macedonische international Jovan Stoskovski een nieuwe concurrent bijkrijgt in de aanval.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties