Reactie Van Goethem: "Enige balverlies meteen rechtgezet"

Marc Van Den Noordgaete
| 0 reacties
Van Goethem: "Enige balverlies meteen rechtgezet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kenneth Van Goethem speelde voor OHL een dijk van een wedstrijd tegen Lokeren, al lag balverlies van hem aan de basis van de bezoekende treffer. Maar zijn actie even later leidde de gelijkmaker in. Met zijn prestaties op Standard en tegen Lokeren veegde hij alvast zijn moeilijke seizoensstart weg.

Marc Van Den Noordgaete in Leuven

De stofzuiger in het middenveld speelde zijn rol zoals vanouds en was amper op een foutje te betrappen. Tot hij in de 57ste minuut balverlies leed, waardoor zijn ex-maat Jordan Remacle aan de haal ging en de 0-1 voor de voeten van Hamdi Harbaoui - ook al een gewezen OHL-speler - schilderde. Maar Van Goethem hervatte zich drie minuten later door de actie in te leiden die leidde naar de gelijkaker van Evariste Ngolok.

Nijdig

"Ik was inderdaad nijdig op mezelf, want het was mijn enige balverlies tijdens de hele match", aldus de Diestenaar. "Ik was dan ook maar al te blij dat ik dit meteen kon rechtzetten door het leer te veroveren en Mohamed Messoudi aan te spelen. Zijn voorzet deed de rest, Ngolok liet met de gelijkmaker de mach kantelen. Belangrijk is bovendien dat we een achterstand konden omzetten, de eerste keer dit seizoen."

Niet opgeven

Van Goethem viel nochtans tijdens het seizoensbegin naast de basis, maar zowel op Standard als tegen Lokeren stond hij aan de aftrap. "We hebben een ruime kern en dan kan het natuurlijk gebeuren dat je op de bank belandt", relativeert de middenvelder. "Opgeven staat echter niet in mijn woordenboek. Je krijgt immers altijd de kans om een goede prestatie neer te zetten, die moet je dan ook grijpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties