Recordjacht: Giggs blijft maar doorgaan

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Recordjacht: Giggs blijft maar doorgaan
Foto: © SC

Ryan Giggs speelde gisteravond zijn 450ste thuiswedstrijd op Old Trafford, dat liet Manchester United weten in een tweet. De Welshe winger heeft wel meerdere opmerkelijke records op zijn palmares staan. Een bloemlezing.

Zo is de onverslijtbare Giggs de enige speler die in elk seizoen van de Premier League (22 jaargangen) in actie kwam. In 21 van die seizoenen maakte hij minstens één goal, ook een record. Verder speelde hij ook de meeste wedstrijden: 662 om precies te zijn. De tegenstand? Die staat niet eens op de foto. Doelman James heeft er 573, Frank Lampard zit aan 550.

Giggs vierde ook meer titels dan gelijk welke andere speler. Dertien keer mocht hij de Premier League-trofee in de lucht steken. Ook buiten de Premier League heeft het meubelstuk van United heel wat records. Zo scoorde hij in zestien Champions League-campagnes en was hij ook de oudste speler die een goal kon maken. Ook op de Olympische Spelen, een competitie voor spelers onder 23 aangevuld met drie ervaren voetballers, is hij de oudste maker van een doelpunt.

Eer hij de oudste speler ooit in de Premier League wil worden, moet hij nog enkele jaartjes doorgaan. Met zijn 39 is hij nog een jonkie vergeleken met John Burridge. Die was 43 en 162 dagen wanneer hij met City aantrad tegen Queens Park Rangers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties