Analyse Benfica, PSG en Olympiakos: een goede loting?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 34 reacties
Benfica, PSG en Olympiakos: een goede loting?
Foto: © SC

De tegenstanders van Anderlecht zijn bekend. Benfica, PSG en Olympiakos zijn de tegenstanders van de Belgische landskampioen. Niet de meest aantrekkelijke namen, maar er lijkt wel iets mogelijk te zijn tegen deze drie ploegen. Toch zal het moeilijk worden om veel te rapen.

Door Aernout Van Lindt

Vooraf was het gezien de kleppers in diverse potten een beetje schipperen en hinken op twee gedachten: ofwel kleppers, ofwel enigszins haalbare kaarten loten. Het liefst van al een beetje van allebei, zodat minstens plek drie in de poule mogelijk is en er toch heel leuke affiches op het bord staan.

Uiteindelijk zal Anderlecht het vooral van de haalbaarheid moeten hebben, want er waren aantrekkelijker affiches mogelijk dan de ploegen die Anderlecht wist te loten: Benfica, PSG en Olympiakos.

Pot 1: Benfica

Uit pot 1 loot je liefst een absolute topper: Barcelona, Bayern München, Real Madrid of Manchester United. Dan heb je gegarandeerd een afgeladen vol Vanden Stockstadion en een leuke verplaatsing voor je spelers. Tegen Messi, Ribéry of Ronaldo is er overigens nooit druk om te presteren. Alles wat je kan meenemen, is aardig meegenomen, niets moet. In een poule met Manchester United werd Anderlecht ooit groepswinnaar, en dat was geen toeval.

Benfica is in dat opzicht geen cadeau. Puntengewin tegen de Portugezen is niet zo eenvoudig als het misschien zou lijken, want het Portugese voetbal wordt onderschat. Het zal ons benieuwen om te zien 

Pot 2: PSG

Wat betreft pot 2 mag Anderlecht zeker niet klagen. Met de komst van PSG heeft het een topploeg op bezoek en Zlatan Ibrahimovic trekt zeker volk aan. Een trip naar Donetsk of Moskou was minder aantrekkelijk geweest uit deze tweede pot en minstens even kansloos.

De Parijzenaars zijn intrinsiek veel te sterk voor Anderlecht, maar laten af en toe eens een steekje vallen. Je weet maar nooit dat de Brusselaars net tegen PSG een stuntje kunnen verwezenlijken, die het verschil tussen plek 3 en 4 in de poule zouden kunnen betekenen. 

Pot 3: Olympiakos

Ajax had misschien nog leuker geweest vanuit pot 3, omdat je dan een echte België - Nederland hebt naar ouroud model, maar met Olympiakos mag Anderlecht zeker niet ontevreden zijn. Voor zover er tegenstanders haalbaar zijn in deze geweldige CL-campagne - nu al - is Olympiakos er misschien eentje. Het Griekse voetbal is niet meer wat het geweest is en met de nieuwelingen moet Anderlecht mogelijk in staat zijn om tegen de Grieken punten te pakken.

Veel zal mogelijk ook afhangen van het speelschema. Op speeldag 1 thuis tegen Olympiakos de teneur zetten met een overwinning, dan pakken wat je pakken kan en op speeldag 6 eventueel nog iets rapen tegen een al geplaatst team om zo de derde plek - om maar een scenario mee te geven. 

Het zal een interessante poule worden, waarin elk genomen punt belangrijk kan worden. Een campagne zoals vorig jaar, met een aantal punten en toch de vierde plaats, behoort ook tot de mogelijkheden. Vanaf 17 september begint het avontuur van RSCA.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties