Ex-Anderlechtdoelman naar KFCO

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Ex-Anderlechtdoelman naar KFCO
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wegens de licentieproblemen van Mauro van den Wildenberg moest KFCO Beerschot-Wilrijk op zoek naar een nieuwe doelman. Die vond het in een ex-speler van Anderlecht. Stefan Roef wordt dus de nieuwe nummer 1 op het Kiel.

"Stefan Roef wordt de nieuwe doelman bij KFCO Beerschot Wilrijk. Onze club bereikte vandaag een akkoord met deze 21-jarige keeper, die eerder bij Anderlecht, Westerlo en Deinze onder de lat en op de loonlijst stond", zo luidt het persbericht. 

"De 1,90 meter grote Roef neemt in de kern van trainer Urbain Spaenhoven de plaats in van Mauro van den Wildenberg, wiens transfer van Sint-Niklaas naar Wilrijk - als gevolg van een administratieve nalatigheid van de Waaslanders - niet gevalideerd werd."

"Hij pikt ook meteen aan bij de groepstrainingen. Met de transfer van Roef heeft onze club meteen zijn A-kern helemaal rond, en lijken we meer dan gewapend voor de competitie die zondagnamiddag om 15 uur start met een thuiswedstrijd in het Olympisch Stadion tegen Ternesse."

Open brief van Wildenberg

Van den Wildenberg liet zijn onvrede over de administratieve problemen horen in een open brief op de Facebookpagina van Beerschot-Wilrijk. U kan hem hieronder lezen.

Beste supporters,

Na de gebeurtenissen van afgelopen week, wil ik graag even reageren. Ondanks het feit dat wij (de club, mijn omgeving en ikzelf) een maand lang ALLES geprobeerd hebben om de geweigerde transfer alsnog goedgekeurd te krijgen, heeft het niet mogen zijn.

Op 21 juli 2013 beleefde ik de mooiste dag uit mijn prille carrière. De allereerste wedstrijd van het nieuwe KFCO BEERSCHOT-WILRIJK, met langs de zijlijn meer dan 1000 supporters. Na de wedstrijd waren de eerste contacten met jullie, de supporters, en daaruit bleek de enorme steun van deze schitterende achterban voor ons, de spelers en de technische staf.

’s Anderendaags volgde echter een ijskoude douche: een brief van de KBVB met daarin de melding dat mijn transfer geweigerd werd. We hebben dan een maand lang op verschillende manieren geprobeerd alles in orde proberen krijgen. Afgelopen week kregen we wederom de melding van de KBVB dat de transfer geweigerd werd. Ikzelf heb dan nog eens contact genomen met het Departement Aansluitingen van de KBVB en hen gevraagd (lees: gesmeekt) om mijn transfer toch goed te keuren. Daar kreeg ik het antwoord dat zij zich niet boven de reglementen konden plaatsen en was er nog bijkomend slecht nieuws: heel het seizoen 2013-2014 gaat voor mij in rook op, want ik kan in België voor geen enkel 1e elftal uitkomen, behalve in 1e en 2e nationale, wat natuurlijk niet realistisch is.

Nog vooraleer mijn seizoen begonnen is, is het dus reeds gedaan. Door administratieve nalatigheden gaat een volledig voetbalseizoen in rook op. Jammer genoeg zal dit ook niet zomaar een voetbalseizoen zijn, maar wellicht ook het mooiste dat ik als voetballer ooit had meegemaakt.

De reacties van jullie waren schitterend en zijn tevens ook de reden waarom ik deze brief schrijf. Ik wil jullie bedanken voor alle steun en het respect dat ik van jullie krijg. Tijdens de moeilijke momenten (geloof me, die zullen er zijn) zal het deze steun zijn die mij er bovenop helpt en mij de kracht geeft om net dat extraatje meer te doen, want voor mij wordt het een jaar trainen zonder competitievoetbal. Keihard werken op training is dus de boodschap, want volgend jaar wil ik er weer staan. Waar dat zal zijn, zal de toekomst wel uitwijzen, maar als dit project, deze club mij nodig heeft, zal ik altijd klaarstaan.

Ten slotte wil ik nog een oproep doen aan jullie, onze achterban. Nu mijn sportieve rol voor dit seizoen binnen deze schitterende spelersgroep uitgespeeld lijkt te zijn, wil ik aan jullie, supporters, nog een laatste oproep doen. Deze jongens verdienen absoluut jullie onvoorwaardelijke steun zoals jullie deze ook in de voorbereiding hebben laten blijken. Elke wedstrijd tegen KFCO BEERSCHOT-WILRIJK zal voor de tegenstander dé match van het jaar zijn en er zal steeds de volle 90 minuten geknokt moeten worden. Er zullen moeilijke wedstrijden en moeilijke periodes zijn dit seizoen, maar met jullie steun en de knowhow van de technische staf zal deze groep zich door deze moeilijke periodes slaan en haar ultieme doel bereiken.

Nogmaals bedankt voor alle steun en tot snel op het Kiel!

Mauro van den Wildenberg

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties