Makalambay: "Ik wil de trainer hoofdpijn bezorgen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Makalambay: "Ik wil de trainer hoofdpijn bezorgen"
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Antwerp FC heeft eerder vanmiddag Yves Makabu-Makalambay voorgesteld. De doelman moet op de Bosuil de concurrentie aangaan met Bjorn Sengier, maar is vooral tevreden met de nieuwe kans. "Ik moet de coach en de voorzitter bedanken."

Cédric De Volder in Antwerpen

Yves Makabu-Makalambay is één van die Belgische doelmannen die een grote toekomst werd voorspeld. De reusachtige goalie doorliep de jeugdreeksen bij RSC Anderlecht, PSV en Chelsea. Uiteindelijk brak hij door op het hoogste niveau in Edinburgh. Bij Hibernian FC was Makalambay dan ook enkele seizoenen de onbetwiste titularis. Uiteindelijk eindigde het verhaal, na een passage langs Wales en Swansea City, Achter De Kazerne. Blessureleed zorgde er uiteindelijk voor dat KV Mechelen zijn contract niet verlengde.

Vorig seizoen moest Makalambay werkloos toekijken hoe zijn collega-voetballers de jaargang vervolmaakten. Ondertussen traint de viervoudig Congolees international al enkele weken mee op de Bosuil. Hij versierde dan ook een contract bij Royal Antwerp FC. “Ik wil eerst en vooral de coach en de voorzitter bedanken voor het vertrouwen”, aldus de 27-jarige doelman. “Ik wil deze kans dan ook grijpen om te tonen dat ik allesbehalve afgeschreven ben.”

"Of ik al droom van een plaats onder de lat? Ik wil de trainer in ieder geval hoofdpijn bezorgen"

Ook Jimmy Floyd Hasselbaink is tevreden met de aanwinst voor The Great Old. “Yves komt bij de groep als vervanger van Sven Van Der Jeugd (de doelman trok naar Bocholter VV, nvdr.)”, vertelt de Nederlandse oefenmeester. “Ik wil niets afdoen aan de prestaties van Jorn Brondeel, maar ik wil een doelman die weet wat het is om met druk om te gaan. Bovendien wordt Bjorn Sengier (de eerste doelman van RAFC, nvdr) al een dagje ouder. Bij deze is de toekomst van de club dan ook verzekerd.”

Toch is Makalambay niet van plan om Sengier een vrijgeleide te geven in het Antwerpse doel. “Bjorn is een topper en ik leer elke dag bij van hem, maar ik denk dat ik hem ook wel het één en ander kan bijbrengen. De sfeer op de doelmannentraining is alvast goed. Of ik al droom van een plaats onder de lat? Ik wil de trainer in ieder geval hoofdpijn bezorgen wanneer hij een keuze moet maken.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties