Hasselbaink: "Verplicht om drie punten te pakken"

Hasselbaink: "Verplicht om drie punten te pakken"
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Na een korte onderbreking ontvangt Antwerp FC vanavond Geel in de Belgacom League. Jimmy Floyd Hasselbaink wil de bekeruitschakeling alvast doorspoelen. "We zijn op de Bosuil verplicht om de drie punten te pakken."

Cédric De Volder in Antwerpen

Antwerp FC liep tegen Bocholter VV een bekerkater op. The Great Old had echter een extra weekend om te bezinnen en wil tegen Geel opnieuw aansluiten met een klinkende overwinning. Jimmy Floyd Hasselbaink heeft alvast vertrouwen in de goede afloop.

Toch wil de Nederlandse oefenmeester de promovendus niet onderschatten. “Ik verwacht opnieuw een moeilijke partij”, aldus Hasselbaink. “Ik zag Geel al een aantal keer aan het werk en dat team probeert op een voetballende manier de oplossing te vinden. Voor Antwerp is de wedstrijd echter een nieuwe test na de bekeruitschakeling. Op de Bosuil zijn we verplicht om de drie punten te pakken.”

"De uitschakeling een voordeel? Waarom kan Antwerp de beker niet winnen?"

Door de bekeruitschakeling kan de oudste club van het land zich volledig op het titeldebat in de tweede klasse concentreren. Toch ziet Hasselbaink daar geen voordeel in. “Elke sportman wil toch zoveel mogelijk wedstrijden winnen?”, gaat de Nederlander verder. “En waarom zou Antwerp de beker niet kunnen winnen? (knipoogt) Ik ben ook niet van plan om veranderingen door te voeren. Het plotse tegendoelpunt tegen Bocholter? Ik heb natuurlijk geen glazen bol. Zo’n zaken gebeuren nu eenmaal in het voetbalspelletje.”

Ondertussen tekende ook Yves Makabu-Makalambay een contract op de Bosuil. Dat kan je HIER nog eens nalezen. Bjorn Sengier blijft momenteel echter de eerste keuze. “Concurrentie zorgt ervoor dat iedereen scherp blijft”, aldus de goalie. “Dat geldt ook voor de doelmannen. Wat de wedstrijd tegen Geel betreft? Een negen op negen zou fantastisch zijn. En dan volgt natuurlijk de topper tegen Eupen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties