Marouane Fellaini: Dé missing link op het middenveld van Manchester United?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
Marouane Fellaini: Dé missing link op het middenveld van Manchester United?
Foto: © SC

Marouane Fellaini had in de laatste uurtjes van de transfermercato zijn toptransfer dan toch te pakken. De Rode Duivel verruilde Everton voor recordkampioen Manchester United. Is de boomlange middenvelder dé missing link voor The Mancunians?

Door Timothy Collard

De zoektocht naar een spelmaker

Manchester United was al geruime tijd op zoek naar een speler die het middenveld iets extra’s kon bijbrengen. Die zoektocht begon niet deze zomer, maar eigenlijk al in 2011. Toen duidelijk werd dat Paul Scholes zou stoppen met voetballen, moest Sir Alex Ferguson op zoek naar een nieuwe spelmaker.

De leemte werd echter niet opgevuld en na Nieuwjaar keerde Scholes terug uit voetbalpensioen om te komen depanneren. Ferguson zette de afgelopen jaren onder meer zijn zinnen op Wesley Sneijder en nog enkele grote namen, maar niemand kwam uiteindelijk naar het Theatre of Dreams.

De middenvelders van United moesten het de afgelopen jaren vooral hebben van hun werkkracht en grenzeloze inzet. Michael Carrick, Darren Fletcher en Tom Cleverley zijn allemaal goeie voetballers die dankzij hun enthousiasme nog eens zo sterk zijn. Op Shinji Kagawa is het dan weer nog wat wachten. De Japanner heeft alles in huis wat een moderne spelmaker nodig heeft, maar was nog niet zo belangrijk in Engeland als bij Borussia Dortmund.

Bij United wilde men er echter een échte spelmaker bij. Cesc Fabregas was topkandidaat om de rangen te komen versterken, maar zowel de Catalaan zelfs als Barcelona hielden het been stijf. Ook de naam van Ander Herrera (Athletic Bilbao) werd genoemd, maar ook de Bask kwam uiteindelijk niet.

Moyes en Fellaini, part 2

Manchester Untied contracteerde in de allerlaatste minuten van de transferperiode Marouane Fellaini. Een noodoplossing? Neen, dat niet. Onze langdgenoot zal wel degelijk iets extra’s toevoegen aan het middenveld van David Moyes. De Schotse oefenmeester weet als geen ander wat hij aan Big Fella heeft en weet exact hoe hij hem moet uitspelen. Dat bewees hij in de voorbije jaren meer dan genoeg in Goodison Park.

Fellaini kende vorig jaar zijn beste seizoen, wat betreft de statistieken alleszins. Hij scoorde maar liefst elf keer voor The Toffees en had een heel belangrijk aandeel in de uiteindelijke zesde plaats van de club. Fellaini is dan niet die typische spelmaker waarnaar United in eerste instantie naar op zoek was, maar dat hoeft niets te betekenen. Met zijn kwaliteiten en eindeloze inzet kan hij zich straks wel eens gaan opwerpen als dé missing link op het middenveld van The Red Devils.

Meteen straffe kost

Volgende week wacht er voor Fellaini nog een opwarmertje met de wedstrijd tegen promovendus Crystal Palace, maar daarna begint het echte werk. Op acht dagen tijd staan er dan drie belangrijke matchen op de agenda. Eerst Leverkusen in de Champions League, dan de derby tegen City in de competitie en tot slot een bekermatch tegen Liverpool.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties