Twente wint topper in BeNe League

De Dames van Twente hebben de eerste topper van het seizoen gewonnen. Het klopte Standard Fémina in eigen huis met 4-2.

Twente - Standard 4-2

Twente had de beste start en stond na een kwartier voetballen al 2-0 voor tegen Standard. Jansen en van de Sanden tekenden voor die doelpunten, maar de Luikse meisjes waren niet van slag.

Via eerst Lewerissa en daarna aanwinst Tessa Wullaert werd het snel 2-2. Daarmee leken we ook de rust in te gaan, tot Anouk Dekker haar duivels ontbond.

Na de koffie maakte Shanice van de Sanden haar tweede van de avond, een klap die Standard niet meer te boven kwam. Een 4 op 9 zo voor Standard, terwijl Twente met 10 op 12 bovenin het klassement plaatsneemt.

Heerenveen - Anderlecht 3-0

Ook Heerenveen blijft foutloos. Na drie wedstrijden verloor het nog geen enkel punt. Na zeges tegen PSV/FC Eindhoven en Antwerp ging nu ook Anderlecht voor de bijl met duidelijke cijfers.

Miedema scoorde er twee voor de rust, na de pauze zette Folkertsma de eindstand op het scorebord.