Reactie Bakenga: "Wraak nemen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Bakenga: "Wraak nemen"
Foto: © SC

Bakenga besliste de partij in het voordeel voor Esbjerg diep in blessuretijd. De spits van Club Brugge trok onlangs op huurbasis naar Denemarken en was in de wolken met zijn eerste doelpunt. Hij gaf aan dat wraakgevoelens hem motiveren.

Sander De Graeve in Luik

"Het lijkt wel de ideale wereld, zo'n goal in de allerlaatste minuut, fantastisch. Een goeie manier om terug te keren, me te tonen en wat persoonlijke wraak te halen. Wraak tegen Club Brugge? Dat zeg ik niet, dat is aan jullie om dat uit te maken."

Het leek de eerste bal die je goed raakte in dat half uur.

"Dat kan misschien kloppen, maar ik ben een spits. Het is mijn job om klaar te zijn als die kans er komt. Gelukkig kwam die er. Ik raak de bal liever één keer als ik scoor, dan dat ik meerdere baltoetsen heb zonder doelpunt."

"Stuurde Garrido geen berichtje, waarom zou ik ook?"

Hoorde je het nieuws uit Brugge al?

"Ik las het deze ochtend, ja. De nieuwe coach ken ik niet. Ik weet enkel dat Garrido ontslagen werd en de nieuwe coach reeds werd vastgelegd."

Stuurde je een berichtje naar Garrido?

"Neen, dat deed ik niet. Ik heb er ook geen reden voor. Hij geloofde niet in mij en ik kreeg geen kans. Ik ben blij dat ik nu bij Esbjerg zit. Het is een kalme stad en we zitten met een jonge groep. We doen veel dingen samen én ik woon dichter bij Noorwegen, mijn thuis."

Heb je het vereiste niveau voor Club?

"Ja, dat wist ik al van dag één. Ze speelden me altijd uit als rechtsbuiten, nooit als spits. Zowel voor als na mijn uitleenbeurt aan Cercle. Misschien zagen ze mijn kwaliteiten niet. Ik denk dat ik dit seizoen bij Esbjerg in de topschutterslijst zal staan."

"Wist dat Standard ons zou onderschatten"

Dit was je eerste goal, hoeveel wil je er nog maken?

"Ik train nog maar vijf dagen mee, dus dit is een goeie start. Ik wil een gemiddelde halen van om de twee wedstrijden één goal. Voorlopig ben ik goed bezig. Bij de nationale ploeg scoorde ik nu acht keer in vier partijen"

Standard kwam niet met de sterkste ploeg op het veld, had je dat verwacht?

"Ik wist dat ze ons zouden onderschatten. Ik zei dat ook tegen al mijn ploegmaats. Dit was ook niet het sterkste Standard, ik denk dat iedereen dat zag. Die spelers haalden echt niet hun beste niveau."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties