Zin in een dagje spectaculair Panna-voetbal?

Zin in een dagje spectaculair Panna-voetbal?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op zaterdag 28 september vindt in het Brusselse Tour & Taxis het Belgian Panna Championship plaats. Dit is de grote finale van onze nationale panna competitie, Electrabel Street Heroes. Naast de top van het Belgische straatvoetbal, tekenen ook een aantal internationale street legends present.

De Belgische panna spelers zijn hot! Zowel op Europees als mondiaal vlak scoren jongens als Soufiane Bencok, Léamssi en Aless Street-Talent momenteel zeer hoog en ze worden wereldwijd gevolgd via sociale media. Wie hen aan het werk wil zien op eigen bodem moet op zaterdag 28 september in Tour & Taxis (Gare Maritime) in Brussel zijn. Deze dag staat immers met stip aangeduid in de agenda van alle Belgische straatvoetballers.

De ogen zullen in de eerste plaats gericht zijn op de finale van de 1 tegen 1 competitie. Alle deelnemers hebben zich geplaatst via één van de 11 stadsfinales van Electrabel Street Heroes die plaatsvonden van april t.e.m. september in heel het land. Deze competitie start om 13u, de halve finales zijn gepland om 18u45 en de prijsuitreiking om 20u15.

Daarnaast staan er nog diverse nevencompetities en -activiteiten op het programma:

    Een open 2 tegen 2 competitie; vanaf 11u30
    Een freestyle battle met o.a. Séan Garnier (Wereldkampioen 2008); om 15u30
    Freestyle demo en workshops met Daniel Dennehy (Vice-wereldkampioen 2012); vanaf 11u30
    Panna workshops met Jeand Doest (Nederlandse straatvoetballegende); vanaf 16u30
    Panna demo wedstrijden: Daag Séan of Jeand uit in de panna arena; om 19u15

Panna is de spectaculairste vorm van straatvoetbal, omdat het 1 tegen 1 wordt gespeeld. De wedstrijden duren 3 minuten en het ultieme doel is een 'panna' scoren. Dit is een beweging, waarbij je de bal tussen de benen van je tegenstander speelt. De speler die een panna maakt, wint de wedstrijd meteen. Zonder panna wint de speler die de meeste goals maakte.

Met 'Electrabel Street Heroes' willen de organisatoren samen met Electrabel de kracht van sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder gebruiken om jongeren met verschillende achtergronden dichter bij elkaar te brengen. De kernwoorden bij de panna-wedstrijden zijn respect en fair-play. Zo schudden de spelers voor en na iedere wedstrijd elkaar de hand om op die manier te tonen dat ze een eerlijke en respectvolle wedstrijd willen spelen. De steun van Electrabel aan dit project kadert in haar mecenaatbeleid waar solidariteit, sport, bescherming van het leefmilieu en cultuur centraal staan. Ze verstevigt hiermee haar rol als lokaal verankerde onderneming die haar maatschappelijke verantwoordelijkheid ten volle opneemt.

Het volledige programma en bijkomende info vindt u op de website: www.streetheroes.be.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties