Fernandez: "Aan het eind staan we tussen de groten"

Fernandez: "Aan het eind staan we tussen de groten"
Foto: © SC

In en rond Gent wordt men stilaan onrustig. Het nieuwe stadion staat er al een tijdje, maar het goede voetbal is er nog steeds niet. Coach Fernandez beseft dat het beter moet en mikt nog steeds op een plek tussen de toppers.

Sander De Graeve in Gent

De Gentse oefenmeester ziet ook dat af en toe het spel er wel is. "We hadden een ijzersterk half uur op Anderlecht. Ook in de eerste helft tegen Lierse was het goed. Tegen Bergen was het dan weer heel traag, maar zij kregen geen kansen. Wij hadden zes grote doelkansen. Als het daar 3-0 wordt is dat geen verkeerde uitslag."

Het ontbreekt Gent alvast aan regelmaat. "De match tegen Kortrijk was een echte stap achteruit. Nu moeten we er twee voorwaarts zetten. We moeten meer regelmaat in ons spel leggen en onze goeie periodes proberen verlengen." Zijn ambitie verliest hij niet. "Aan het eind zullen we tussen de groten staan."

"El Ghanassy heel gevaarlijk"

Excuses zoeken wil Fernandez niet. "Ik ga hier geen redenen beginnen aanhalen. Excuses zoeken, dat is nu wel het laatste wat ik wil doen. Ik weet waaraan ik moet werken in de opbouw van deze nieuwe ploeg." Een zorg is wel dat te veel spelers onder hun niveau acteren.

Zo ook Yassine El Ghanassy, die voorlopig onder zijn rendement blijft. De vergelijking maken met Brüls vorig seizoen wil de coach niet. "El Ghanassy is toch veel gevaarlijker. Hij is momenteel qua goals onze tweede beste schutter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties