Reactie Trossard ontwikkelt zich bij Westerlo maar "Genk is mijn eerste club"

Robby Morren
Robby Morren
| 12 reacties
Trossard ontwikkelt zich bij Westerlo maar "Genk is mijn eerste club"
Foto: © SC

Leandro Trossard is één van de grote talenten van Racing Genk. Om voldoende speelminuten te maken, wordt hij door de Limburgers uitgeleend aan Westerlo. "Een hele fijne club", glimlacht de jonge aanvaller.

Door Robby Morren

Trossard kampte pas met een blessure maar kreeg tegen Boussu Dour wel een basisstek van Dennis Van Wijk. Westerlo won vrijdagavond met 3-0.

 “Het was een verdiende zege. Het is jammer dat we niet meer doelpunten scoorden in de eerste helft. Onze laatste pass kwam er vaak niet uit. In de tweede helft hebben we weinig weggegeven en het toch goed opgelost. Uiteindelijk maakten we het goed af: 3-0 is een mooi resultaat.”

“Ik denk dat we heel goed bezig zijn. Het vertrouwen is zeker aanwezig. Het is jammer dat we tegen Hoogstraten twee dure punten lieten liggen maar iedereen gelooft er vol in", vertelt Trossard aan Voetbalkrant.com.

Speelminuten maken

De 18-jarige aanvaller heeft het best naar zijn zin bij Westerlo. “Dit is een hele fijne club. Ik had vorig jaar al geproefd van tweede klasse bij Lommel. Ik probeer de goede lijn hier door te trekken. Het is jammer dat ik twee weken out was door een blessure maar ik ben terug in vorm aan het geraken en dat doet deugd.”

“Het is fijn dat de coach me direct weer het vertrouwen geeft om in de basis te staan. Ik ben naar Westerlo gekomen om die speelminuten te maken, dat is goed voor mijn ontwikkeling.”

Racing Genk

Hij voelt zich prima bij Westerlo maar toch zien we even de schittering in zijn ogen wanneer we over Racing Genk beginnen. “Genk is natuurlijk mijn eerste club, daar heb ik mijn contract maar op dit moment ben ik bij Westerlo bezig. Volgend jaar zullen we wel zien hoe het loopt.”

Woensdag neemt Westerlo het op tegen Bergen in de beker. “Tegen Bergen zal het moeilijk worden. We moeten gewoon ons eigen spel spelen, net zoals in de competitie en dan zullen we wel zien hoe ver we geraken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties