Reactie Dewaest: "Ik vroeg om te gaan, het mocht"

Marc Van Den Noordgaete
| 1 reacties
Dewaest: "Ik vroeg om te gaan, het mocht"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sébastien Dewaest wierp zich in amper twee wedstrijden op als certitude achterin bij Sporting Charleroi. Na OHL vorige week, hielp de ex-speler van tweedeklasser Roeselare ook tegen Cercle Brugge de nul te houden. Als toetje kopte hij de 2-0 eindstand staalhard binnen.

Marc Van Den Noordgaete in Charleroi

"Mijn taak is uiteraard verdedigen, maar bij die hoekschop van Danijel Milicevic vroeg ik of ik mee vooruit kon gaan. Het mocht. Mét resultaat, want uitgerekend ik kopte de 2-0 op het scorebord", glunderde Dewaest na de wedstrijd. "Vorig seizoen bij Roeselare was ik al vier keer aan het feest, nu is het mijn eerste treffer in de hoogste reeks. Hopelijk komen er nog bij."

Communiceren

Met amper twee wedstrijden als titularis vormt de 22-jarige aanwinst een uitstekend duo met de door de wol geverfde Javier Martos. "Tijdens de voorbereidingswedstrijden speelden we al samen, in de competitie nog niet. Maar de automatismen waren er al en die werden de afgelopen weken nog aangescherpt. We communiceren heel goed met elkaar en weten perfect wie wat moet doen."

 

Renderen

Mét resultaat overigens, al voor de tweede wedstrijd op rij. Ook de vorige thuismatch tegen Racing Genk viel Dewaest overigens al uitstekend in. "Belangrijk daarbij is dat we voor de tweede keer op rij de nul konden houden. Op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven slaagden we daar al in, tegen Cercle scoorden we bovendien ook. Ons werk tijdens de week begint dan ook te renderen", stelde hij vast.

 

Westhoek

Veel tijd om na te genieten hebben Dewaest en zijn ploeg nochtans niet, want de bekermatch tegen vierdeklasser VK Westhoek kondigt zich aan. "Een speciale wedstrijd voor mij", aldus de 22-jarige verdediger. "Ik woon immers in Komen aan de taalgrens, op een steenworp van de fusieclub tussen KVK Ieper en KBS Poperinge. Ik kijk er alvast naar uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties