Wie haalde het team van de week?

Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag acht ligt alweer achter ons. Net als de voorbije weken, stelde de redactie van Voetbalkrant.com ook nu weer het team van de week samen. Club Brugge is na de klinkende zege tegen Anderlecht alomtegenwoordig met vier spelers.

Tussen de palen kiezen we deze week voor Parfait Mandanda. De doelman van Charleroi staat al een hele tijd op een hoog niveau te keepen en leverde ook dit weekend, zoals zijn voornaam al doet vermoeden, een perfecte prestatie af. Het broertje van Marseille-doelman Steve hield zijn netten proper en pakte de de drie punten met De Zebra’s.

Achterin opteren we voor een achterhoede met drie jongens die de nul hielden. Het duo Mechele-Engels verraste opnieuw vriend en vijand in de topper tegen Anderlecht. Beide jonkies deden het voortreffelijk en voorkwamen dat het duo Suarez-Mitrovic tot scoren kwam. Net als vorige week maakt ook Sébastien Dewaest opnieuw deel uit van ons team. De verdediger van Charleroi hield net als toen opnieuw de nul.

Op het middenveld gaan we voor de driehoek Vanaken-Berrier-Bourabia. Allen waren ze heel belangrijk voor hun team, maar allen kenden ze ook zeer wisselend succes. Bourabia speelde sterk op het middenveld van Lierse en luidde met zijn treffer de zege tegen Kortrijk in.

Vanaken bevestigde zijn goede seizoensbegin opnieuw tegen Standard, maar moest zich met Lokeren toch nog gewonnen geven tegen het oppermachtige Standard van Guy Luzon. Franck Berrier tot slot, ontpopt zich meer en meer tot de patron van Oostende. Hij was goed voor de assist van het doelpunt van Canesin.

Op de flanken twee jongens waar Anderlecht zijn handen vol mee had. Maxime Lestienne lijkt er stilaan weer hélemaal door te komen en was zondag de grote man bij blauw-zwart met twee doelpunten. Op de andere vleugel Waldemar Sobota, die bij zijn debuut een penalty uitlokte en auteur was van een subliem hakje dat Fatai op weg zette naar de 4-0.

Voorin twee aanvallers, een recept dat de laatste tijd enorm succesvol is in onze vaderlandse competitie. Mads Junker begon voor het eerst dit seizoen in de basis en bedankte met een hele goeie prestatie en een doelpunt. Ook Michy Batshuayi was weer goed bij schot en tekende tijdens Standard-Lokeren voor het winnende doelpunt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties