Bergen: "Pech gehad met de transfers"

Bergen: "Pech gehad met de transfers"
Foto: © SC

Enzo Scifo betaalde gisteren het gelag voor de zeer teleurstellende 2 op 24 bij Bergen. "Een beslissing die we niet graag namen, maar we zagen geen alternatief meer", aldus sportief directeur Dimitri Mbuyu.

Mbuyu toonde zich nog voorzichtig. "Ik ga pas op het einde van de week meer commentaar geven", zei hij aan Voetbalkrant.com. Toch wou hij voor ons al iets meer vertellen. "We hebben nog geen nieuwe coach, maar we hebben wel een shortlist. We zijn aan het rondbellen en aan het aftasten, maar voor het einde van de week moet er nog geen beslissing verwacht worden."

De positie van Scifo was ondertussen onhoudbaar geworden. "De realiteit is dat we 2 op 24 hebben en dan moet je een beslissing nemen die je liever niet neemt. We hebben pech gehad met de transfers en konden de jongens die we wilden halen niet overtuigen."

"Geen geluk dit seizoen"

Maar ook de factor geluk speelde mee. "We hadden al zeven of acht punten kunnen hebben, maar we kregen soms niet wat we verdienden. Ik herinner me nog de match tegen Leuven vorig seizoen. We speelden een dramatische eerste helft, maar wonnen wel met 5-2. Die meeval hebben we dit seizoen niet. We hebben veel respect voor Enzo. Daarom ook dat hij zo lang het vertrouwen kreeg. Bij andere clubs was het misschien wel al vroeger gedaan geweest. Maar er moest iets gebeuren", aldus Mbuyu.

Ook Mbuyu moest zich gaan verantwoorden. "Logisch, want ik ben verantwoordelijk voor het sportieve. Ik heb daarover al een gesprek gehad met de voorzitter. Er zijn zorgen, want iedereen kent het scenario van Cercle vorig seizoen. De negatieve spiraal moet dringend doorbroken worden."

Te beginnen met de bekerwedstrijd van morgen in Westerlo. "Die moet gewonnen worden. Op welke manier dan ook. Een doemscenario zou een verlies zijn. Geert Brouckaert gaat die wedstrijd voorbereiden, maar hij zal zeker geen coach blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties