Jorgensen: "Weinig reden tot juichen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Jorgensen: "Weinig reden tot juichen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jesper Jorgensen kroonde zich gisteren tot held bij Club Brugge. De Deen tekende immers voor het enige doelpunt in het Burgemeester Thienpontstadion. "Maar verder hebben we weinig reden tot juichen", is de middenvelder eerlijk.

Cédric De Volder in Oudenaarde

KSV Oudenaarde hield gisteren lange tijd gelijke tred met de bezoekers uit Brugge. Op het uur vond Jesper Jorgensen het echter welletjes geweest. De 29-jarige Deen werd bediend door Maxime Lestienne en verschalkte de thuisdoelman met een lage schuiver. Het wedstrijdverslag kan je overigens HIER nog eens nalezen.

“Het was een moeilijke wedstrijd”, liet Jorgensen optekenen na de partij. “Eigenlijk had ik dat ook verwacht, maar het was de bedoeling om Oudenaarde de benen af te snijden met een vroeg doelpunt. Of de sterke prestatie van de thuisploeg hun verdienste is? Ik ben van mening dat je enkel naar jezelf moet kijken. Club Brugge kan veel beter.”

"Club kan veel beter"

Jorgensen zat de voorbije maanden op een dood spoor op Jan Breydel. Gisteren kreeg hij van Michel Preud’homme opnieuw het vertrouwen en bedankte met een doelpunt. Leuk detail: het is zijn derde roos in amper vier wedstrijden.” Normaal gezien scoor ik maar een drietal doelpunten op een seizoen. (lacht) Het is natuurlijk leuk om hier vanavond beslissend te zijn, maar ik zal pas echt gelukkig zijn als het team ook beter voetbalt. We verzuimden vanavond de score uit te diepen.”

Ondertussen lijkt Club – mede door de komst van MPH en de overwinning tegen RSC Anderlecht – in een positieve spiraal te zitten. Hoe beleefde Jorgensen de voorbije dagen? “Enkele weken geleden was Club nog ‘een strontploeg’ en vandaag zijn we de Belgische top. (knipoogt) Wat ik van de eerste dagen onder de nieuwe coach vond? Geef hem een beetje tijd om enkele details te veranderen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties